Υπόθεση Novartis: Η ανακρίτρια που ανέλαβε την δίωξη Μανιαδάκη είναι αυτή που απείλησε ο Πολάκης - iefimerida.gr

Υπόθεση Novartis: Η ανακρίτρια που ανέλαβε την δίωξη Μανιαδάκη είναι αυτή που απείλησε ο Πολάκης

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης- φωτογραφία sooc.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον προβληματισμό προκαλεί σε νομικούς κύκλους η ανάθεση της υπόθεσης του Νίκου Μανιαδάκη στην ανακρίτρια Μαρίνα Μπόζνιου, αφού η δικαστική λειτουργός μόλις χθές δέχθηκε τα σφοδρά πυρά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Ο οποίος με το γνωστό του ύφος, την κατηγόρησε ότι κωλυσιεργεί, αφού δεν έχει καλέσει ακόμα για ανάκριση τον πρώην αντιπρόεδρο της εταιρείας Novartis. Δίνοντά της μάλιστα και οδηγίες για το πώς πρέπει να χειριστεί την υπόθεση και ποιά πρέπει να είναι η κατάληξη.

Πρόσωπα με γνώση του φακέλου της υπόθεσης, σχολιάζοντας την ανάθεση της ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Μανιαδάκη στην ανακρίτρια Μποζνίου, επεσήμαναν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την διάκριση των εξουσιών αλλά και θέμα με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αφού η ανακρίτρια βρίσκεται στο στόχαστρο- και μάλιστα ονομαστικά- της πολιτικής εξουσίας. Πόσο απερίσπαστη μπορεί να είναι στην έρευνά της, σχολίαζαν οι ίδιοι κύκλοι, και τι εχέγγυα παρέχει για ανεξάρτητη κρίση, όταν έχει δεχθεί τέτοια επίθεση από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας;

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μανιαδάκης δήλωσε μέσω του συνηγόρου του στη δικαστική λειτουργό ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή θα είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα στο σπίτι του...

Ο Παύλος Πολάκης λίγο πρίν ανατεθεί στην Μαρίνα Μποζνιου ο φάκελος της ποινικής δίωξης του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη, είχε γράψει:

«Μπορει καποιος απο τους αρμοδιους εισαγγελεις η την ηγεσια της δικαιοσυνης που ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ το εργο των κατα τοπους ανακρτικων αρχων να απαντησει γιατι η κυρια ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΟΖΝΟΥ,ανακριτρια κατα της διαφθορας ,δεν εχει καλεσει ακομα για ανακριση (και πιθανη προφυλακιση ) τον πρωην αντιπροεδρο της Νοβαρτις κυριο κωνσταντινο Φρουζη στον οποιο εχει ασκηθει ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2018!!!!!!
Ποσος καιρος επιτελους χρειαζεται για να προχωρησει η δικογραφια???»

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για την ανακρίτρια Μαρίνα Μπόζνιου:

Υπόθεση Novartis: Η ανακρίτρια που ανέλαβε την δίωξη Μανιαδάκη είναι αυτή που απείλησε ο Πολάκης | iefimerida.gr 0

Το θέμα σχολίασε και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων σημειώνοντας ότι οι αναφορές του Παύλου Πολάκη συνιστούν θεσμική εκτροπή:

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας σε χθεσινή του ανάρτηση ζητάει από Δικαστές και Εισαγγελείς, τους οποίους αυτή τη φορά ονοματίζει και επιπλήττει, να του δώσουν εξηγήσεις για την πορεία συγκεκριμένων υποθέσεων, τους προτρέπει ορισμένες φορές σε ενδεδειγμένες, κατά την άποψή του, ενέργειες (πχ προφυλάκιση) και θεωρεί μάλιστα και ύποπτη την καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή τους.

Την ίδια στιγμή που ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία προστατεύουν απόλυτα το τεκμήριο της αθωότητας, Υπουργός της Κυβέρνησης παραβιάζει βάναυσα το τεκμήριο αυτό. Η δημόσια διαπόμπευση και τα υπονοούμενα σε βάρος δικαστικών λειτουργών, που σε αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να επιτελέσουν το καθήκον τους, δεν θα έχει τέλος, όπως σαφώς προδικάζει ο ίδιος αξιωματούχος με τη λέξη «συνεχίζεται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ