Μανιαδάκης: Εδώ και έναν χρόνο με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ - iefimerida.gr

Μανιαδάκης: Εδώ και έναν χρόνο με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ

Ο προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος Νίκος Μανιαδάκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρές αμφιβολίες για το άν ο Νίκος Μανιαδάκης ήθελε να φύγει στο εξωτερικό, όπως διαρρέουν πηγές από το Εφετείο, θέλοντας να δικαιολογήσουν την ξαφνική άσκηση ποινικής δίωξης στον προστατευόμενο μάρτυρα, δημιουργούν τα πραγματικά περιστατικά που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες οτι στην υπόθεση έχουν εμπλοκή και οι μυστικές υπηρεσίες, γεγονός που δίνει στην υπόθεση και άλλα χαρακτηριστικά.

Η πρώτη διαρροή από το περιβάλλον του Νίκου Μανιαδάκη θέλει τον προστατευόμενο μάρτυρα και νυν κατηγορούμενο, να έχει ειδοποιήσει τις εισαγγελικές αρχές για το ταξίδι του και την μετεγκατάστασή του στην Ισπανία και μάλιστα- όπως δήλωσε στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ-, ήταν ήδη σε συνεννόηση με τους εισαγγελείς διαφθοράς, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως προστατευόμενος μάρτυρας στις ισπανικές αρχές.

Την ενημέρωση των αρχών επιβεβαίωσε και ο συνήγορός του Θόδωρος Μαντάς:

«Το να ταξιδεύει στο εξωτερικό ήταν κάτι εξαιρετικά σύνηθες και σε γνώση της Εισαγγελίας Διαφθοράς όλους τους προηγούμενους μήνες. Κάποιος που προτίθεται να διαφύγει στο εξωτερικό το κάνει με αυτόν τον πομπώδη τρόπο; Σιγά μην έκανε και τρέιλερ στα δελτία ειδήσεω;

Αντίθετη είναι η πληροφόρηση που διαρρέει το Εφετείο και οι εισαγγελείς διαφθοράς. Οπως αναφέρουν δικαστικές πηγές «το επικείμενο ταξίδι ή μετακόμιση του «Αναστασίου» (όπως ήταν η κωδική ονομασία του προστατευόμενου μάρτυρα°, της οικογένειάς του και της οικοσκευής τους, όχι μόνο γνωστό δεν ήταν, αλλά αντιθέτως προκάλεσε πολύωρες διαβουλεύσεις των αρμόδιων Εισαγγελέων και της Αστυνομίας σχεδόν όλη τη ημέρα της προπαραμονής της Πρωτοχρονιάς».

Την εκδοχή αυτή υιοθετεί και η Αυγή που έχει σήμερα πρωτοσέλιδο με τίτλο: «Ποιοί ήθελαν Χριστοφοράκο της Νοβάρτις» και υπότιτλο «Επιχείρηση απόδρασης από το σκάνδαλο με όχημα τον άτυπο σύμβουλο».

Μανιαδάκης: Εδώ και έναν χρόνο με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ | iefimerida.gr 0

Σήμερα, μιλώντας στον Αντένα, ο Νίκος Μανιαδάκης έδωσε μιά άλλη διάσταση στην υπόθεση που την μετατρέπει σε πραγματικό θρίλερ. Αφού όπως είπε δεν θα μπορούσε να διαφύγει, καθώς «εδώ και ένα χρόνο με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ.» Ο Νίκος Μανιαδάκης, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, ανέφερε οτι όλο αυτό το διάστημα έχει κάνει περισσότερα από 70 ταξίδια, όλα σε γνώση των αρχών και πως είχε ενημερώσει αναλυτικά για το συγκεκριμένο ταξίδι.

Η καταγγελία του Νίκου Μανιαδάκη δεν μπορεί φυσικά να επιβεβαιωθεί, αλλά προκαλεί εντύπωση ότι η επιχείρηση μετακόμισης της οικογένειας Μανιαδάκη είχε δεί ώρες πρίν το φώς της δημοσιότητας. Φωτογραφίες με τα φορτηγά που μετέφεραν την οικοσκευή της οικογένειας, είχε εμφανιστεί στην εφημερίδα Μακελειό, με τίτλο Την κοπάνησε ο καθηγητής με τις βαλίτσες της Νοβάρτις.

Μανιαδάκης: Εδώ και έναν χρόνο με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ | iefimerida.gr 1

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι πώς βρέθηκαν αυτές οι φωτογραφίες; Είναι δυνατόν ένα Μέσο Ενημέρωσης, να είχε πρόσβαση σε τέτοιες φωτογραφίες; Πώς τις απέκτησε; Ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί και δίνουν τροφή σε εικασίες οτι ενδεχομένως όντως ο Νίκος Μανιαδάκης να ήταν σε διαρκή παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες, που με την σειρά τους ενημέρωσαν και τις διωκτικές αρχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Μανιαδάκης Novartis υπόθεση novartis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ