Σολωμός με σπαράγγια ψητά

Σολωμός με σπαράγγια ψητά

Τέλος τα κρέατα, ήρθε η ώρα για ψαρόσουπες και ψάρια ψητά.

Υλικά

  • 4 φιλέτα φρέσκο σολωμό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Σπαράγγια πράσινα φρέσκα
  • Λίγο βούτυρο
  • 1 λεμόνι
  • Θυμάρι φρέσκο, μαϊντανό και ρίγανη
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο για κάθε πακέτο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Αλατίστε καλά τον σολωμό, ρίξτε πιπέρι
  • Απλώστε αλουμινόχαρτο (ή λαδόκολλα) και βάλτε τον σολωμό με τα σπαράγγια πλυμένα και καθαρισμένα στις άκρες -1 πακέτο για κάθε άτομο
  • Κόψτε το λεμόνι σε φετούλες και προσθέστε μερικές, συν μισή σκελίδα σκόρδο, συν τα αρωματικά
  • Βάλτε λίγο βούτυρο πάνω στον σολωμό και στα σπαράγγια
  • Προσθέστε ελάχιστο ελαιόλαδο, κλείστε το χαρτί καλά για να μην κυλήσει το βούτυρο, τοποθετήστε τα πακέτα σε ταψάκι και ψήστε σε ζεσταμένο φούρνο για 30 λεπτά
  • Προσθέστε χυμό λεμονιού στο σερβίρισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.