Φυλάκιση... 124 χρόνων για τους υπεύθυνους της τραγωδίας του «Ηλιος» - iefimerida.gr

Φυλάκιση... 124 χρόνων για τους υπεύθυνους της τραγωδίας του «Ηλιος»

Ποινή φυλάκισης 124 ετών για την τραγωδία της συντριβής του «Ηλιος»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν επτά χρόνια έχουν συμπληρωθεί από το δυστύχημα στο Γραμματικό Αττικής όταν συνετρίβη το αεροσκάφος της εταιρείας «Ήλιος» και παρέσυρε στο θάνατο 121 άτομα. Σήμερα ανακοινώθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών συνολική ποινή 124 χρόνων σε τέσσερα στελέχη της εταιρείας.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχα χωρίς ελαφρυντικά για την υπόθεση της συντριβής αεροσκάφους, τον Αύγουστο του 2005.

Συγκεκριμένα, το Πλημμελειοδικείο επέβαλε στους Δημήτρη Πανταζή, Γιώργο Κικκίδη, Ιάνκο Στοιμένοβ και Άλαν Ίργουιν καταδίκη ενός χρόνου για κάθε απώλεια ζωής, συν τρία χρόνια ποινή βάσης, που αφορά την ενοχή τους με την ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Πρόκειται για τους Δημήτρη Πανταζή, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Γιώργο Κικκίδη Διευθυντή Πτητικών Επιχειρήσεων και Γιάνκο Στοΐμένοφ, Αρχιπιλότο της «Ήλιος», οι οποίοι κρίνονται ένοχοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας με ενσυνείδητη αμέλεια. Επιπλέον ο μηχανικός της εταιρείας την ημέρα της μοιραίας πτήσης, Άλαν Ίργουιν, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας με ασυνείδητη αμέλεια.

Το Πλημμελειοδικείο θα αποφασίσει κατά πόσο η ποινή θα είναι εξαγοράσιμη, όπως ζήτησαν οι συνήγοροι των καταδικασθέντων και παράλληλα θα αποφασίσει κατά πόσο η ποινή θα είναι ανασταλτικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ