Νέο πακέτο παροχών ετοιμάζει η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Νέο πακέτο παροχών ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος- φωτογραφία intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον απόηχο των προειδοποιήσεων του Κώστα Σημίτη ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να δανειστεί από τις αγορές το 2019, και παρά τις ενστάσεις των οικονομολόγων ότι οι προεκλογικές παροχές ενισχύουν την έλλειψη εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία...η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη τον χορό των προεκλογικών υποσχέσεων.

Το νέο πακέτο παροχών περιέγραψε αναλυτικά σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Περιλαμβάνει νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, σχέδιο ρύθμισης των χρεών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ανάλογο σχέδιο για τα χρέη προς την εφορία, η αύξηση των κατώτατου μισθού, η κατάργηση του υποκατώτατου και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Αναλυτικότερα τι δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης:

Ερ.: Ποια θετικά μέτρα να περιμένει ο πολίτης το επόμενο διάστημα, κ. υπουργέ;

Απ.: Στις αρχές του νέου χρόνου θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε σειρά μέτρων περαιτέρω ενίσχυσης των πολιτών και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Προετοιμάζουμε ήδη το νέο νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και ένα σχέδιο ρύθμισης των χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ειδικότερα σε σχέση με τα ασφαλιστικά ταμεία, στόχος είναι να δοθεί μια μεγάλη ανάσα στους οφειλέτες και δη στους λεγόμενους «εγκλωβισμένους», με ρύθμιση που θα περιλαμβάνει 120 δόσεις και κούρεμα της βασικής οφειλής και των προσαυξήσεων έως και 90%.

Ανάλογη ρύθμιση προετοιμάζεται και για τα χρέη προς την Εφορία. Γνωρίζετε ήδη ότι συμφωνήθηκε με τις τράπεζες η παράταση για ένα δίμηνο του «νόμου Κατσέλη» και η επεξεργασία ενός νέου συστήματος προστασίας της πρώτης κατοικίας που θα είναι έτοιμο μέχρι τις αρχές Μάρτη. Στα νησιά που έχουν τη μεγαλύτερη πίεση από τις προσφυγικές ροές παρατείνεται ο μειωμένος ΦΠΑ.

Τέλος, το 2019 είναι η χρονιά της αύξησης του βασικού μισθού, η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και η συνολική επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ