Economist: «Οι εκλογές βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα» - iefimerida.gr

Economist: «Οι εκλογές βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα»

Economist
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη διαπίστωση ότι οι εκλογές θα κάνουν κακό στην πορεία της Ελλάδας, το περιοδικό Economist θεωρεί άσκοπη την εκλογική αναμέτρηση, η οποία αναμένεται να στερήσει από την οικονομία πόρους ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ανάλυσή του, το βρετανικό περιοδικό αξιολογεί ως «άσκοπη» την προεκλογική ένταση ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα που ακόμα συγκυβερνούν στα πλαίσια της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Παράλληλα χαρακτηρίζει ανεδαφικές τις εξαγγελίες του αρχηγού της ΝΔ περί νέας προσφυγής σε κάλπες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του κόμματός του.

«Η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων είναι επιτακτική και εκ των προτέρων σίγουρη εξέλιξη», εκτιμά ο Economist.

Παρά το κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο, το βρετανικό περιοδικό θεωρεί βέβαιη τη συσπείρωση των ψηφοφόρων των δύο μεγάλων κομμάτων και επισημαίνει τις εξαιρετικές δυσκολίες στη διακυβέρνηση της χώρας.

Μάλιστα αναφέρεται ότι ο κ. Βενιζέλος, «δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση υπό τον κ. Σαμαρά, αν και δεν αποκλείει την συμμετοχή στελεχών του κόμματος του σε αυτήν».

Επιπλέον, επισημαίνεται πως στη ΝΔ αναζητούν τον κατάλληλο τεχνοκράτη που θα ηγηθεί του υπουργείου των Οικονομικών και επισημαίνει πως μια τέτοια προσωπικότητα είναι μόνο ο απερχόμενος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος παρά την επιθυμία του να επιστρέψει στην ακαδημαϊκή του καριέρα, δέχεται πιέσεις να αναλάβει το «καυτό χαρτοφυλάκιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ