Μέρκελ ή Κραμπ Καρενμπάουερ; Διχασμένοι οι Γερμανοί - iefimerida.gr

Μέρκελ ή Κραμπ Καρενμπάουερ; Διχασμένοι οι Γερμανοί

Κραμπ-Καρενμπάουερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η νέα ηγέτιδα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) είναι πιο δημοφιλής από την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία στήριξε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του κόμματος.

Αυτό σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag δείχνει ότι το 45% των Γερμανών θα επιθυμούσε να διαδραματίσει η Κραμπ-Καρενμπάουερ κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας την επόμενη χρονιά.
Τέσσερις στους δέκα Γερμανούς (40%) θέλουν να συνεχίσει και η Μέρκελ να παίζει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Ένας στους τρεις (33%) θεωρεί ότι ο Φρίντριχ Μερτς, που ηττήθηκε από την Κραμπ-Καρενμπάουερ στις εσωκομματικές εκλογές, πρέπει να έχει βασικό ρόλο την επόμενη χρονιά.

Σε άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας YouGov, το 43% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θέλει να παραμείνει η Μέρκελ στην καγκελαρία μέχρι τη λήξη της θητείας της, το 2021.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ