Ο Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς και για τον θάνατο παιδιών μεταναστών

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε στους Δημοκρατικούς την απόλυτη ευθύνη, μετά τον θάνατο δύο παιδιών μεταναστών από τη Γουατεμάλα.

«Για κάθε θάνατο παιδιού ή άλλου ατόμου στα σύνορα ευθύνονται απόλυτα οι Δημοκρατικοί και η θλιβερή μεταναστευτική τους πολιτική που επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν τη μεγάλη διέλευση με τη σκέψη ότι μπορούν να μπουν παράνομα στη χώρα μας. Δεν μπορούν. Αν είχαμε ένα τείχος, δεν θα προσπαθούσαν καν», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ενα 7χρονο κορίτσι και ένα 8χρονο αγόρι από τη Γουατεμάλα πέθαναν, ενώ τελούσαν υπό κράτηση, μετά την είσοδό τους σε αμερικανικό έδαφος. Η Γουατεμάλα έχει ζητήσει από τις αμερικανικές αρχές να γίνει διαφανής και σοβαρή έρευνα για την υπόθεση.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ επέμεινε ότι τα δύο παιδιά ήταν «πολύ άρρωστα πριν παραδοθούν στους συνοριοφύλακες» και υποστήριξε ότι ο πατέρας του κοριτσιού δεν είχε δώσει στην 7χρονη νερό για μέρες. Πάντως, πολλά ΜΜΕ μετέδωσαν πως η οικογένεια του κοριτσιού είπε το αντίθετο.

«Οι συνοριοφύλακες χρειάζονται το τείχος και όλα αυτά θα τελειώσουν. Εργάζονται τόσο σκληρά και ως αντάλλαγμα το έργο τους αναγνωρίζεται ελάχιστα!», συνέχισε ο Τραμπ μέσω Twitter και κάλεσε τους Δημοκρατικούς να συναινέσουν σε συμφωνία για την αναστολή της λειτουργίας μέρους του ομοσπονδιακού κράτους που εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα.

Στο επίκεντρο αυτού του αδιεξόδου, για τον προϋπολογισμό, είναι το τείχος που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά να προβλεφθούν 5 δισ. δολάρια για την παρούσα φάση της κατασκευής του τείχους, το οποίο αρνούνται οι Δημοκρατικοί.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Δημοκρατικοί τείχος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ