Νέο τηλεπαιχνίδι ξεφτιλίζει την γυναικεία νοημοσύνη - iefimerida.gr

Νέο τηλεπαιχνίδι ξεφτιλίζει την γυναικεία νοημοσύνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μπόρατ θα ήταν περήφανος για τους δημιουργούς του Female Logic, ενός τηλεπαιχνιδιού που ξεκίνησε να προβάλλεται στην Γεωργιανή τηλεόραση προσφέροντας χρηματικά βραβεία στους άντρες-παίκτες που μαντέψουν σωστά τι σκέφτεται μια γυναίκα.

«Γύρω από ποιο άστρο περιστρέφεται η Γη;», είναι μια από τις κλασικές ερωτήσεις που θέτει ο παρουσιαστής του Female Logic στις έξι νεαρές, όμορφες και -σύμφωνα με την λογική του δημιουργού- ελαφρόμυαλες γυναίκες που συμμετέχουν.

Στην συνέχεια οι παίκτες, πάντα άντρες, καλούνται να μαντέψουν ποια πιθανή ή απίθανη απάντηση θα δώσουν εκείνες.

Εννοείται πως ήδη μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου, υπάρχουν μονίμως φεμινίστριες, με πανό που γράφουν «Η λογική δεν έχει φύλο», έξω από το στούντιο που γίνονται τα γυρίσματα.

Ουσιαστικά πρόκειται για την Γεωργιανή έκδοση του ομώνυμου Ολλανδικού παιχνιδιού.

Η μόνη διαφορά είναι ότι στην Ολλανδία οι γυναίκες απολαμβάνουν πλήρη ισότητα.

Ενώ στην Γεωργία ο μέσος μισθός μιας γυναίκας είναι το 50% του αντίστοιχου ενός άντρα. Ενώ στο κοινοβούλιο της χώρα το γυναικείο φύλο απολαμβάνει μια εκπροσώπηση της τάξεως του 6,4%. Παρόλο που το 64% των γυναικών διαθέτουν ανώτερη μόρφωση.

Και τέτοιες εκπομπές το μόνο που δεν κάνουν είναι να βοηθούν να γεφυρωθεί το χάσμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ