Τι κάνει τις μετοχές να κινούνται σαν το τρενάκι του τρόμου; - iefimerida.gr

Τι κάνει τις μετοχές να κινούνται σαν το τρενάκι του τρόμου;

Φταίνε οι αλγόριθμοι για τη «βουτιά» των μετοχών;/ Φωτογραφία: AP- Richard Drew
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι απότομες διακυμάνσεις στις μεγάλες αγορές κεφαλαίου του πλανήτη αποδόθηκαν στους αλγορίθμους και τις συναλλαγές υψηλής συχνότητας, όμως χρηματιστές που έχουν… ασπρίσει τα μαλλιά τους λένε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι τιμές των μετοχών παρουσιάζουν τέτοια μεταβλητότητα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως και στο παρελθόν, ακόμα και την εποχή που δεν υπήρχαν υπολογιστές και πολύπλοκα λογισμικά για να πραγματοποιήσουν και να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου οι μετοχές και οι δείκτες βυθίζονταν απότομα προκαλώντας πανικό και ανησυχία στους επενδυτές αλλά και στην πραγματική οικονομία.

Δείτε αναλυτικά στο economistas.gr τις ουκ ολίγες φορές που η Γουολ Στριτ θύμιζε τρενάκι του τρόμου με τις μετοχές να χάνουν την αξία τους με ταχύτητα και την αστάθεια να αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετοχές χρηματιστές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ