Ο Τσίπρας ανακοίνωσε την ίδρυση Διεθνούς Πανεπιστημίου: Εδρα στη Θεσσαλονίκη, τμήματα σε άλλες 5 πόλεις - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας ανακοίνωσε την ίδρυση Διεθνούς Πανεπιστημίου: Εδρα στη Θεσσαλονίκη, τμήματα σε άλλες 5 πόλεις

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κώστα Γαβρόγλου/ Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και τμήματα σε έξι πόλεις της Βόρειας Ελλάδας: πέρα από τη συμπρωτεύουσα σε Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Δράμα και Κατερίνη.

Το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο θα προκύψει από τη συνέργεια τριών ΤΕΙ (Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) και του μέχρι τώρα Διεθνούς Πανεπιστημίου.

«Θα είναι κατ΄εξοχήν εξωστρεφές Πανεπιστημιακό Ίδρυμα με ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών που, βασιζόμενο στο σημαντικό έργο που έχει ήδη παραχθεί από το ανθρώπινο δυναμικό του στα τέσσερα Ιδρύματα τα οποία το συγκροτούν, θα καλύπτει μια πληθώρα γνωστικών αντικειμένων, συνδεδεμένων τόσο με το διεθνές γίγνεσθαι όσο όμως και με τις τοπικές αλλά και περιφερειακές εξειδικεύσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», ενώ σημείωσε ότι θα πλαισιωθεί από ερευνητικά Ινστιτούτα βασικής έρευνας στις επιστήμες που δοκιμάζονται στην πράξη καινοτόμες παραγωγικές τεχνικές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Γιώργος Αγγελόπουλος και εκπρόσωποι των διοικήσεων των τεσσάρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που θα συμπράξουν για την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ