Euroleague: Πρώτη η Φενέρ στη βαθμολογία, ήττα για Ζαλγκίρις Κάουνας - iefimerida.gr

Euroleague: Πρώτη η Φενέρ στη βαθμολογία, ήττα για Ζαλγκίρις Κάουνας

Φωτογραφία ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Ρεάλ Μαδρίτης κρατούσε τη νίκη στα χέρια της, όταν προηγήθηκε με +6 (57-63) στο τελευταίο τρίλεπτο, αλλά έδειξε τάσεις... αυτοχειρίας, δέχτηκε σερί 8-0 και η Φενερμπαχτσέ πανηγύρισε τη νίκη με 65-63.

Αποτέλεσμα που τη χρήζει φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη φάση των ομίλων, αφού η ομάδα του Ομπράντοβιτς ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με 14 νίκες - 1 ήττα και η δεύτερη στο βαθμολογικό πίνακα «βασίλισσα» με 12-3. Από την 3η περίοδο, οι Ισπανοί αγωνίστηκαν χωρίς τον κορυφαίο παίκτη τους, Σέρχιο Γιουλ, καθώς αποβλήθηκε από τον αγώνα με αντιαθλητικό και τεχνική ποινή. Απών για την ομάδα της Κωνσταντινούπολης ήταν ο Έλληνας διεθνής γκαρντ Κώστας Σλούκας. Πρώτα ο Μάρκο Γκούντουριτς με τρίποντο μείωσε σε 60-63 με 1:44΄΄ εναπομείναντα χρόνο.

Ο Καμπάτσο αστόχησε σε δίποντο και ο Τόμπκινς σε τρίποντο από πλευράς Ρεάλ, ενώ Ντίξον, Μέλι και Γκούντουριτς ήταν άστοχοι -κατά σειρά- σε προσπάθεια για 3 από πλευράς Φενέρ. Ο Βέσελι, όμως πήρε το επιθετικό ριμπάουντ μετά το άστοχο τρίποντο του Γκούντουριτς και με δίποντο μείωσε στον πόντο τη διαφορά στα 34΄΄. Ο Τρέι Τόμπκινς, κάτω από τη μπασκέτα αστόχησε σε δίποντο, ο Γκούντουριτς (11π., 4ρ., 4ασ.) πήρε το ριμπάουντ στα 16΄΄ και μετά το τάιμ άουτ οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο δεν έκαναν φάουλ για να σταματήσουν το χρόνο. Ο Λουίτζι Ντατόμε (17π., 7ρ.), όμως πέτυχε καλάθι, κέρδισε και το 4ο φάουλ του Άντονι Ράντολφ, ό,τι χειρότερο για τους φιλοξενούμενους. Ο Ντατόμε ευστόχησε και στη βολή, με τον Αργεντινό γκαρντ της Ρεάλ, Φακούντο Καμπάτσο να αστοχεί σε σουτ 2 πόντων, στα 2΄΄.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ με 12 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων, ενώ από 11 πόντους είχαν οι Ράντολφ και Τζέι Σι Κάρολ. Εκτός από τους Ντατόμε, Γκούντουριτς, διψήφιο νούμερο πόντων για τη Φενερμπαχτσέ πέτυχαν και οι Γιαν Βέσελι (13π.) και Μπόμπι Ντίξον (10π.).

Στην AUDI DOME του Μονάχου, η Μπούντουτσνοστ διεκδικούσε τη νίκη για 30 λεπτά, αλλά στην 4η περίοδο η Μπάγερν απάντησε με επιμέρους σκορ 28-18 έχοντας σε εκπληκτική ημέρα τον Ντέρικ Ουίλιαμς (21π.) και επικράτησε με 93-88. Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τζίκιτς στηρίχτηκε στον εξαιρετικό Νόρις Κόουλ για το +11, 38-49 στο ημίχρονο. Η ομάδα του Μαυροβουνίου διατηρούσε διψήφια διαφορά πόντων στο 25ο λεπτό, 47-57, αλλά έκτοτε η Μπάγερν έβγαλε αντίδραση, με ηγέτες τους Χομπς και Ντάνγκουμπιτς, για το 60-62, στο 28ο λεπτό.

Η απάντηση ήρθε για την Μπούντουτσνοστ από τους Γκόρντιτς και Νίκολιτς, με τον ηλεκτρονικό πίνακα να δείχνει 65-70 στο 30΄. Στην 4η περίοδο, οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς επέβαλαν το ρυθμό τους, ανέκτησαν το προβάδισμα και έφτασαν τις 8 νίκες, παραμένοντας σε τροχιά οκτάδας. Στον αντίποδα, η Μπούντουτσνοστ ολοκλήρωσε με 3 νίκες μόνο τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου και βρίσκεται στην προτελευταία θέση.

Στραβοπάτησε στην Γκραν Κανάρια Αρένα η Ζαλγκίρις γνωρίζοντας την ήττα με 73-66. Ο Χαβιέρ Ραμπασάδα σημείωσε 15 πόντους, 12 ο Οντρέι Μπάλβιν και η ισπανική ομάδα έφτασε τις 6 νίκες. Στον αντίποδα, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με 7 νίκες - 8 ήττες και πλέον δημιουργήθηκε τετραπλή ισοβαθμία ως προς τις ομάδες που διεκδικούν την 8η θέση που δίνει πρόκριση στα πλέι οφ. Ο Αρτούρας Μιλάκνις με 13 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των Λιθουανών που είδαν την αντίπαλό της να έχει 19/21 βολές (10/12 η Ζαλγκίρις).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euroleague Φενέρμπαχτσέ Ρεάλ Μαδρίτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ