Έρχεται η εγκυκλοπαίδεια Χάρι Πότερ! - iefimerida.gr

Έρχεται η εγκυκλοπαίδεια Χάρι Πότερ!

Χάρι Πότερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συγγραφέας των πετυχημένων βιβλίων του Χάρι Πότερ, Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ ανακοίνωσε πως έχει στα «σκαριά» μια εγκυκλοπαίδεια για τον κόσμο των μάγων.

Η δημιουργός του Χάρι Πότερ, Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ, ετοιμάζει μια ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια για τον μικρο μάγο που έχει κλέψει την καρδιά μικρών και μεγάλων παιδιών στην Ελλάδα, και σ' ολόκληρο στον κόσμο. Χαρακτηριστικά η ίδια στη νέα της σελίδα στο Ιντερνετ, αναφέρει «Εδώ και πολύ καιρό έχω υποσχεθεί μια εγκυκλοπαίδεια για τον κόσμο του Χάρι κι έχω ξεκινήσει δουλειά σ' αυτό τώρα - ένα μέρος της σχηματίζει το καινούργιο περιεχόμενο στο Pottermore».Όλα τα έσοδα από το νέο της εγχείρημα θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το «Pottermore» , είναι μια δωρεάν ιστοσελίδα, όπου οι θαυμαστές μαθαίνουν τον κόσμο των μάγων και ξετρυπώνουν μυστικά καινούργια που δεν αναγράφονται στα βιβλία του Χάρυ Πόττερ.

Η 46χρονη συγγραφέας που «μάγεψε» μικρούς και μεγάλους με τα βιβλία της, έχει σημειώσει τρομερή εμπορική επιτυχία,αφού, μέχρι σήμερα τα βιβλία έχουν πουλήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Την επιτυχία της έχουν ζηλέψει πολλοί προσπαθώντας να την αντιγράψουν. Πριν από τέσσερα,η συγγραφέας αναγκάστηκε να καταφύγει στα δικαστήρια για να αντιμετωπίσει έναν ανεξάρτητο Αμερικανό εκδότη, ο οποίος είχε εκδώσει βιβλίο με παρόμοιο θέμα.

Τα σχέδια όμως της γνωστής συγγραφέως δεν σταματούν εκεί. Από τις 27 του μήνα θα ξεκινήσει η πώληση του πρώτου της μυθιστορήματος «The Casual Vacancy» για τους ενήλικες. Η υπόθεση του βιβλίου έχει ως εξής: «Όταν ο Μπάρι Φέαργουεδερ πεθαίνει απροσδόκητα στις αρχές του '40, η μικρή πόλη του Πάγκφορντ μένει σε κατάσταση σοκ. Το Πάγκφορντ είναι, φαινομενικά, μια ειδυλλιακή αγγλική πόλη, με μια λιθόστρωτη πλατεία και ένα παλιό αβαείο, αλλά αυτό που κρύβεται πίσω από την όμορφη πρόσοψη είναι μια πόλη σε εμπόλεμη κατάσταση. Οι πλούσιοι βρίσκονται σε πόλεμο με τους φτωχούς, οι έφηβοι σε πόλεμο με τους γονείς τους, οι γυναίκες σε πόλεμο με τους συζύγους τους, οι δάσκαλοι σε πόλεμο με τους μαθητές τους. Το Πάγκφορντ δεν είναι ο, τι φαίνεται. Και η κενή θέση που άφησε ο Μπάρι στο ενοριακό συμβούλιο σύντομα γίνεται ο καταλύτης για το μεγαλύτερο πόλεμο που έχει δει η πόλη. Ποιος θα θριαμβεύσει στις εκλογές που είναι γεμάτες πάθος, διπροσωπία και απρόσμενες αποκαλύψεις;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ