Μπρέιβικ: «Βάρβαρα όσα έκανα, αλλά καλώς τα έκανα - σκέφτηκα ότι θα πέθαινα» - iefimerida.gr

Μπρέιβικ: «Βάρβαρα όσα έκανα, αλλά καλώς τα έκανα - σκέφτηκα ότι θα πέθαινα»

Μπρέιβικ: «Βάρβαρα όσα έκανα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ... παραχώρηση έκανε κατά τη διάρκεια της δίκης του ο Νορβηγός ακροδεξιός δολοφόνος Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ: Αναγνώρισε ότι οι πράξεις του ήταν «ανατριχιαστικές και βάρβαρες».

Κατά τα άλλα, βεβαίως, ο Μπρέιβικ έχει εκφράσει τη λύπη του, επειδή – όπως είπε- στην Ουτόγια δεν κατόρθωσε να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους. Ο ... γεμάτος κατανόηση δράστης τόνισε ότι αδυνατεί να συνειδητοποιήσει «πως είναι για τους άλλους» το έγκλημά του. Πρόσθεσε πως κατέβαλλε προσπάθειες στη δίκη, ώστε να «αποστασιοποιηθεί συναισθηματικά» από τις πράξεις του και να μπορέσει να μιλήσει για αυτές.

Σύμφωνα με όσα είπε, την ημέρα των επιθέσεων που διέπραξε σκέφτηκε: «Σήμερα είναι η μέρα που θα πεθάνω». Αυτά που σχεδίαζε -ακόμη- να κάνει, ήταν – όπως ο ίδιος είπε: Να σκοτώσει όλα τα στελέχη της κυβέρνησης με τη βόμβα στο Όσλο, να εξολοθρεύσει και τα 600 άτομα στο νησί Ουτόγια, να αποκεφαλίσει μια πρώην πρωθυπουργό που βρισκόταν εκεί - βιντεοσκοπώντας, μάλιστα, τη σκηνή.

Ο Μπρέιβικ δεν αποδέχθηκε το ισχυρισμό του δολοφόνου παιδιών, «επιχειρηματολογώντας» ως εξής: «Όσοι, όπως η νεολαία του Εργατικού Κόμματος, δίνουν αγώνα για την πολυπολιτισμικότητα, είναι φυσιολογικοί στόχοι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ