Πως είναι να ζεις σαν δισεκατομμυριούχος για μια μέρα-Το έκανε δημοσιογράφος - iefimerida.gr

Πως είναι να ζεις σαν δισεκατομμυριούχος για μια μέρα-Το έκανε δημοσιογράφος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο οικονομικός συντάκτης των New York Times, Κέβιν Ρος, αποφάσισε να ζήσει σαν μεγιστάνας του πλούτου για μια μέρα, για να διαπιστώσει τι ακριβώς είναι όλα αυτά τα προνόμια που οι κοινοί θνητοί ούτε διανοούνται ότι υπάρχουν.

Η μέρα του Κέβιν Ρος ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά από οποιαδήποτε άλλη στην ζωή του. Μια λευκή Ρολς Ρόις τον περίμενε στις έξι το πρωί έξω από το ανήλιαγο διαμέρισμά του στην Νέα Υόρκη.

Στο χέρι του φορούσε ένα χρονογράφο Chopard αξίας 45.000 δολαρίων και το πρώτο του ραντεβού
ήταν ένα power breakfast στο Core Club, μια πριβέ λέσχη για επιχειρηματίες με κόστος 15.000 δολάρια ετησίως (συν 50.000 δολάρια για την εγγραφή).

Δεν είχε καν προλάβει να τελειώσει την ομελέτα του, όταν ο σοφέρ του τον ειδοποίησε ότι πρέπει να βιαστούν να πάνε στο αεροδρόμιο του Τέτερμπο στο Νιου Τζέρσι, όπου τους περίμενε το ιδιωτικό Gulfstream IV τζετ ενός δισεκατομμυριούχου επενδυτή με προορισμό την Τζόρτζια.

Ο δημοσιογράφος των NY Times ίσα ίσα που προλαβαίνει να καθίσει στην δερμάτινη πολυθρόνα και να δοκιμάσει την πρώτη γουλιά από το παρφέ που του έφερε η αεροσυνοδός, όταν το αεροπλάνο απογειώνεται.

Η κανονισμένη συνέντευξη με τον δισεκατομμυριούχο ξεκινάει, με εκείνον να του εξηγεί «Ένας χαρούμενος άνθρωπος που ξαφνικά βγάζει τόνους λεφτά, παραμένει χαρούμενος. Αν κάποιος ήταν κόπανος πριν γίνει πλούσιος, τότε απλά μετά μετατρέπεται σε ένα κόπανο με ρευστότητα ένα δις δολάρια».

Κάτι που έρχονται και σχετικές έρευνες του Πρίνστον, που δείχνουν ότι οι βαθύπλουτοι δεν είναι πιο ευτυχισμένοι, απλά περισσότερο βολεμένοι.

Φυσικά αυτό είναι κάτι που δεν το έχει πει ποτέ κανείς στον συγκεκριμένο δισεκατομμυριούχο, ο οποίος, λίγες ώρες αργότερα, ενώ απολαμβάνει το μαρτίνι του στην σουίτα ενός resort, δείχνει την θέα και λέει στον δημοσιογράφο- πειραματόζωο «Κάποιος πρέπει να απολαμβάνει αυτή την ζωή. Ο Θεός αποφάσισε να είμαι εγώ αυτός».

Πως είναι να ζεις σαν δισεκατομμυριούχος για μια μέρα-Το έκανε δημοσιογράφος | iefimerida.gr 1

Όταν το αεροπλάνο, το ίδιο απόγευμα, προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Νέα Υόρκης, τον Κέβιν Ρος περιμένει ένας VIP σωματοφύλακας, πρώην ντετέκτιβ της αστυνομίας στην Φλόριντα, ο οποίος γίνεται η σκιά του.

Ουσιαστικά η μόνη στιγμή που δεν είναι στο πλευρό του,είναι όταν ο δημοσιογράφος μπαίνει στο πολυτελές Sitaras Fitness Center, για το μάθημά του με τον αγαπημένο personal trainer της Wall Street. Σκεφτείτε ότι μόνο η συνδρομή κοστίζει 13.000 δολάρια το χρόνο. Ενώ σε κάθε μάθημα είναι παρών δυο γυμναστές.

Ουσιαστικά το συμπέρασμα που προκύπτει από αυτό το πρωτότυπο πείραμα είναι ότι οι δισεκατομμυριούχοι, όπως οι κινηματογραφικοί σταρ, δεν μένουν ποτέ μόνοι, αφού πάντα υπάρχει ένας βοηθός, ένα σωματοφύλακας ή ένας σοφέρ που τους περιμένει.

Ενώ ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος υπέστη και το πολιτισμικό σοκ του συνδρόμου ξαφνικού πλουτισμού, το οποίο, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, σε κάνει να αισθάνεσαι ταυτόχρονα ηδονή και αποστροφή για όλα τα προνόμια που απολαμβάνεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ