Ενα μυστηριώδες νησί στη σκηνή της Στέγης -Κάτι μεταξύ «Οδύσσειας» και «Lost» [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενα μυστηριώδες νησί στη σκηνή της Στέγης -Κάτι μεταξύ «Οδύσσειας» και «Lost» [εικόνες]

«Crash Park: η ζωή ενός νησιού»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηρθε και μεταμόρφωσε τη σκηνή της Στέγης σε Αλπικό τοπίο και τώρα που επιστρέφει στην Αθήνα, μία μυστηριώδης νήσος αναδύεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Γύρω ο ωκεανός και τα πάντα εδώ είναι πιθανά. Μπορεί να συντριβούν αεροπλάνα, να αναδυθούν γοργόνες και τέρατα, να συγκροτηθούν καινούριες πολιτείες, να γεννηθούν νέοι μύθοι και θρύλοι.

Δύο χρόνια μετά τη «Μελαγχολία των δράκων», με την οποία συστήθηκε στο ελληνικό κοινό, ο Φιλίπ Κεν επιστρέφει αυτο το Σαββατοκύριακο στη Στέγη, 29, 30/12, με την πρόσφατη παραγωγή του, «Crash Park: η ζωή ενός νησιού» όπου μπλέκει την ομηρική «Οδύσσεια» με το τηλεοπτικό Lost, τον Ιούλιο Βερν με το μιούζικαλ και την εξορία με την ουτοπία.

Εντυπωσιακά σκηνικά σε μία παράσταση που μπλέκει την ομηρική «Οδύσσεια» με το τηλεοπτικό Lost, τον Ιούλιο Βερν με το μιούζικαλ και την εξορία με την ουτοπία

Μανιώδης συλλέκτης εντόμων από τα παιδικά του χρόνια και με παρελθόν στις εικαστικές τέχνες και τη σκηνογραφία, ο Φιλίπ Κεν δημιουργεί θαυμαστά θεατρικά οικοσυστήματα.
Όπως δηλώνει ο ίδιος: «Για τη σύλληψη μιας παράστασής μου, συχνά σκέφτομαι τοπία ή οποιονδήποτε μικρόκοσμο όπου μπορώ να εμβαπτίσω τους ηθοποιούς μου, ένα μέρος στο οποίο εκείνοι πρέπει, πάση θυσία, να καταστήσουν δυνατή τη ζωή».

Με αυτήν τη λογική, στο Crash Park («Πάρκο συντριβής»), όλα συμβαίνουν από επτά ερμηνευτές, γύρω από την κομμένη ουρά ενός φλεγόμενου αεροπλάνου, καρφωμένου σε ένα ερημονήσι.

O Φιλίπ Κεν επιστρέφει αυτο το Σαββατοκύριακο στη Στέγη, 29, 30/12, με την πρόσφατη παραγωγή του, «Crash Park: η ζωή ενός νησιού»

Σύλληψη, Σκηνοθεσία & Σκηνογραφία: Philippe Quesne
Με τους: Isabelle Angotti, Jean-Charles Dumay, Léo Gobin, Yulka Hokama, Sébastien Jacobs, Thomas Suire, Thérèse Songue, Gaëtan Vourc'h

Συμπαραγωγή: Théâtre National de Bretagne (Ρεν), HAU (Βερολίνο), Munchner Kammerspiele (Μόναχο), Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Γύρω ο ωκεανός και τα πάντα εδώ είναι πιθανά. Μπορεί να συντριβούν αεροπλάνα, να αναδυθούν γοργόνες και τέρατα, να συγκροτηθούν καινούριες πολιτείες, να γεννηθούν νέοι μύθοι και θρύλοι


Παράλληλη δράση
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου
Μετά την παράσταση, συζήτηση του κοινού με τον Philippe Quesne και τους συντελεστές.
Συντονισμός: Χριστιάνα Γαλανοπούλου, ιστορικός τέχνης, καλλιτεχνική διευθύντρια του MIRfestival.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιλίπ Κεν Στλεγη Ιδρύματος Ωνάση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ