Χάκερ έκλεψαν τα προσωπικά δεδομένα 1.000 Βορειοκορεατών που αυτομόλησαν στη Σεούλ - iefimerida.gr

Χάκερ έκλεψαν τα προσωπικά δεδομένα 1.000 Βορειοκορεατών που αυτομόλησαν στη Σεούλ

Η διαρροή εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα (Φωτογραφία: Pixabay)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσωπικά δεδομένα περίπου χιλίων Βορειοκορεατών που διέφυγαν στη Νότια Κορέα έκλεψαν άγνωστοι χάκερ μετά από κυβερνοεπίθεση που εξαπέλυσαν στη βάση δεδομένων της αρμόδιας υπηρεσίας επανεγκατάστασης προσφύγων της χώρας.

Το υπουργείο Επανένωσης της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε την περασμένη εβδομάδα πώς είχαν κλαπεί τα ονόματα, οι ημερομηνίες γέννησης και οι διευθύνσεις 997 Βορειοκορεατών από υπολογιστή της υπηρεσίας «Κέντρο Hana» της πόλης Γκούμι, που είχε μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό.

Το λογισμικό αυτό «φυτεύθηκε» στον Η/Υ μέσω e-mail που εστάλησαν από εσωτερική διεύθυνση, είπε πηγή του υπουργείου.

Το «Κέντρο Hana» είναι ένα από τα 25 ινστιτούτα που λειτουργούν υπό την εποπτεία του εν λόγω υπουργείου προκειμένου να βοηθήσουν περίπου 32.000 Βορειοκορεάτες να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή στη Νότια Κορέα, παρέχοντάς τους εργασία, ιατρική βοήθεια και νομική υποστήριξη.

Οι Βορειοκορεάτες φυγάδες, οι περισσότεροι απ’ τους οποίους ρίσκαραν τις ζωές τους για να γλιτώσουν από την καταπίεση του καθεστώτος και τη φτώχεια αντιμετωπίζονται ως «ανθρώπινα αποβράσματα» από τα κρατικά μέσα στην Πιονγιάνγκ, που κατηγορούν τη Σεούλ ότι στέλνει κατασκόπους για να απαγάγουν κάποιους εξ’ αυτών.

Από το υπουργείο Επανένωσης αρνήθηκαν να πουν αν οι υποψίες τους για την κυβερνοεπίθεση στρέφονται στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, επισημαίνοντας μόνον ότι διεξάγεται έρευνα. Βορειοκορεάτες χάκερ έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για επιθέσεις σε κρατικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις στη Νότια Κορέα, όπως εκείνη που εξαπέλυσαν πέρυσι κατά του υπουργείου Άμυνας κλέβοντας απόρρητα έγγραφα, αλλά και σ’ ένα ναυπηγείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ