«Εσβησε» ο μεγαλύτερος σε ηλικία πολίτης και βετεράνος των ΗΠΑ -Ηταν 112 ετών! - iefimerida.gr

«Εσβησε» ο μεγαλύτερος σε ηλικία πολίτης και βετεράνος των ΗΠΑ -Ηταν 112 ετών!

Ο Ρίτσαρν (Αρβιν) Οβερτον / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 112 ετών, άφησε χθες, 27 Δεκεμβρίου, ο γηραιότερος πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και μεγαλύτερος σε ηλικία βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πρόκειται για τον Ρίτσαρντ (Αρβιν) Οβερτον, ο οποίος υπηρέτησε επί τρία χρόνια, σε μια στρατιωτική μονάδα Αφροαμερικανών, και είχε ενεργό συμμετοχή σε μάχες και στρατιωτικές επιχειρήσεις που έγιναν στον Ειρηνικό, κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο Οβερτον έγινε ευρέως γνωστός κατά την Ημέρα των Βετεράνων το 2013, όταν βραβεύτηκε από τον τότε Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

Οταν είχε ερωτηθεί για την ηλικία του απέδωσε τη μακροζωία του στον Θεό, ωστόσο σημείωσε ότι έπαιξαν ρόλο τα πούρα και το ουίσκι!

«Καπνίζω πούρα από τα 18 μου. Ακόμα τα καπνίζω, δώδεκα την ημέρα» ήταν η φράση που είχε πει σε δημοσιογράφο αμερικανικού δικτύου.

We are saddened that Mr. Richard Overton, the nation's oldest man, 3rd oldest living man in the world, and our Nation's oldest living veteran born in 1906, has died at age 112. "You don't know when you get here, you don't know when you go, it's in God's hands" - #RichardOverton pic.twitter.com/bZE48egckZ

Κατά τη βράβευση του Οβερτον, ο Μπάρακ Ομπάμα είχε πει: «Ηταν στο Περλ Χάρμπορ όταν τα πολεμικά πλοία ακόμη “κάπνιζαν”. Ηταν στην Οκινάουα, ήταν στο Ιβο Τζίμα».

Ο Ρίτσαρντ Οβερτον είχε γεννηθεί στο Ωστιν του Τέξας το 1906. Το 2017, η πολιτεία του Τέξας γιόρτασε τα 111ά γενέθλιά του, δίνοντας το όνομά του στον δρόμο όπου ζούσε επί 70 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ