Κάτι ξεχωριστό: Λουτσιάνο Παβαρότι και Πλάθιντο Ντομίνγκο τραγουδούν «Αγια Νύχτα» [βίντεο] - iefimerida.gr

Κάτι ξεχωριστό: Λουτσιάνο Παβαρότι και Πλάθιντο Ντομίνγκο τραγουδούν «Αγια Νύχτα» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο παγκόσμια γνωστοί τενόροι που έχουν τραγουδήσει τις μεγαλύτερες όπερες, ερμήνευσαν μαζί το 1999, στη Βιέννη, το διάσημο χριστουγεννιάτικο τραγούδι «Αγια Νύχτα», O Holy Night, με μοναδικό τρόπο.

Ο Λουτσιάνο Παβαρόττι (Luciano Pavarotti, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 6 Σεπτεμβρίου 2007) ήταν παγκοσμίως γνωστός Ιταλός τενόρος, ονομαστός για την δεξιοτεχνία του στους υψηλότερους φθόγγους της έκτασης του τενόρου, για την οποία είχε κερδίσει το προσωνύμιο «βασιλιάς των υψηλών ντο». Θεωρούνταν ένας από τους εκλεκτότερους τραγουδιστές του μπελ κάντο των τελευταίων χρόνων. Ακόμη και στην υψηλότερη έκταση, η φωνή του παρουσίαζε αξιοσημείωτη καθαρότητα και τονική ακρίβεια.

Τραγούδησε στις μεγαλύτερες όπερες. Είχε τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με πέντε βραβεία Γκράμυ.

Ο Ντομίνγκο είναι Ισπανός τενόρος και μαέστρος, γνωστός για την ευέλικτη και ισχυρή φωνή του, που διαθέτει έναν ηχηρό και δραματικό τόνο σε όλο το εύρος της. Ως το τέλος του 2018, έχει τραγουδήσει 150 διαφορετικούς ρόλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ