Διεκδίκηση αναδρομικών για 100.000 απόστρατους -Αναλυτικά τα ποσά [πίνακας] - iefimerida.gr

Διεκδίκηση αναδρομικών για 100.000 απόστρατους -Αναλυτικά τα ποσά [πίνακας]

Στιγμιότυπο από στρατιωτική παρέλαση / Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεύτερος γύρος διεκδίκησης αναδρομικών, με επιστροφές για άλλα 2,5 χρόνια, ξεκινά για 100.000 απόστρατους.

Οι νέες διεκδικήσεις που εγείρουν οι ενώσεις των αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας (Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί) αφορούν σε ποσά από 300 έως και 2.470 ευρώ και αφορά στο διάστημα του Αυγούστου του 2016 έως και τον Δεκέμβριο του 2018.

Τα αναδρομικά που προκύπτουν για το διάστημα αυτό των 30 μηνών, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», θα φανούν στα εκκαθαριστικά που θα λάβουν στα χέρια τους οι απόστρατοι στις 15 Ιανουαρίου όπου θα αποτυπώνεται η βάση υπολογισμού των ποσών που έλαβαν στις 21 Δεκεμβρίου, αλλά και το ποσό που θα έπρεπε να έχουν μετά την πλήρη αποκατάσταση των αντισυνταγματικών μειώσεων.

Το 2014 οι απόστρατοι πήραν και αύξηση στη μηνιαία σύνταξη, αλλά και αναδρομικά. Φέτος η κυβέρνηση επέλεξε να δώσει τα αναδρομικά, “ξέχασε” όμως την αύξηση, ενώ επέλεξε να δώσει αναδρομικά ως τα μέσα του 2016 και όχι ως τον Δεκέμβριο του 2018.

Έγκριτοι νομικοί λένε ότι νομικό κενό καθώς καθορίστηκαν αναδρομικά χωρίς να έχει αλλάξει η καταβαλλόμενη σύνταξη, όπως έγινε το 2014 και έτσι ξεκινάει ο νέος γύρος της διεκδίκησης αναδρομικών.

Συνταξιοδοτικός Βαθμός


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ