Selfies, χειραψίες κι υπογραφές σε καπελάκια: Ο Τραμπ επισκέφθηκε αμερικανική βάση στη Γερμανία [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Selfies, χειραψίες κι υπογραφές σε καπελάκια: Ο Τραμπ επισκέφθηκε αμερικανική βάση στη Γερμανία [εικόνες & βίντεο]

Ο Ντόναλντ κι η Μελάνια Τραμπ πόζαραν για selfies με τους Αμερικανούς στρατιώτες (Φωτογραφία: ΑΡ/Andrew Harnik)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενδιάμεση στάση στο Ράμσταϊν της Γερμανίας έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την επιστροφή του από την αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ιράκ.

President @realDonaldTrump and @FLOTUS meet with Air Force Generals at Ramstein Air Base aboard AF1. #TrumpTroopsVisit pic.twitter.com/u6Bz3ORUz3

Το Air Force One προσγειώθηκε νωρίς το πρωί στην αμερικανική αεροπορική βάση στη Ρηνανία-Παλαιτινάτο και μετά από μερικές κουβέντες με αξιωματικούς πάνω στο προεδρικό αεροσκάφος ο Τραμπ κι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μετέβησαν σ’ ένα υπόστεγο, όπου τους περίμεναν πολλοί Αμερικανοί στρατιώτες και μέλη του προσωπικού της βάσης, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Στρατιώτες είχαν πάρει θέση στην ουρά για μια χειραψία και μια selfie με τον πρόεδρο των ΗΠΑ (Φωτογραφία: ΑΡ)

«Γεια σας, παιδιά», είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος και μετά από αρκετές χειραψίες πόζαρε με τη γυναίκα του και τους στρατιώτες για selfies και υπέγραψε πολλά καπελάκια τζόκεϊ, που έφεραν το σύνθημα της προεκλογικής του καμπάνιας “Make America Great Again”.

Λίγες ώρες νωρίτερα Τραμπ και Μελάνια είχαν συναντηθεί με Αμερικανούς στρατιώτες στη βάση Αλ Άσαντ στο Αλ Άνμπαρ του Ιράκ, στην πρώτη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ από την έναρξη της θητείας του προ διετίας σε αμερικανική βάση σε πεδίο μαχών. Το ταξίδι δεν είχε προαναγγελθεί, για λόγους ασφαλείας κι αποφασίστηκε κατόπιν των επίμονων πιέσεων από πολιτικούς και αμερικανικά ΜΜΕ το προηγούμενο διάστημα να επισκεφθεί επιτέλους ο Τραμπ Αμερικανούς στρατιώτες σε κάποιο πεδίο μαχών.

Τραμπ: «Οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να παίζουν το ρόλο του παγκόσμιου αστυνομικού»

Ο Τραμπ υπεραμύνθηκε στο Ιράκ της απόφασής του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα απο τη Συρία (Φωτογραφία: ΑΡ)

Λίγα 24ωρα νωρίτερα ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την απόφασή του να αποσύρει όλα τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, υποστηρίζοντας ότι έχει κατανικηθεί το «Ισλαμικό Κράτος» - απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο εντός των τειχών, όσο και από συμμάχους των ΗΠΑ. Αλλά ο Τραμπ επέμεινε στη γραμμή του και από το Ιράκ, οπου διεμήνυσε ότι «οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να παίζουν το ρόλο του παγκόσμιου αστυνομικού», σύμφωνα με δημοσιογράφους που τον συνόδεψαν στο ταξίδι του.

Ο ίδιος πάντως, επεσήμανε ότι δεν σκοπεύει -σε αντίθεση με τη Συρία- να αποσύρει τους περίπου 5.000 Αμερικανούς που σταθμεύουν στο Ιράκ.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ