Στην Αχαΐα θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου -Πού θα κατέβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος - iefimerida.gr

Στην Αχαΐα θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου -Πού θα κατέβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου- φωτογραφία eurokinisi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από κυοφορία πολλών μηνών, η Φώφη Γεννηματά φαίνεται να δέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, όπως άλλωστε επιθυμεί ο ίδιος.

Τυπικά το ψηφοδέλτιο δεν έχει κλείσει ακόμα, καθώς δημιουργούνται πολλές καραμπόλες, ούτε έχει υπάρξει επίσημη επικοινωνία της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να υπάρξει έκπληξη ή ανατροπή.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε εκφράσει εγκαίρως την προτίμησή του για την Αχαΐα, νομό που γνωρίζει ιστορικά, από την οικογένειά του, και με τον οποίο έχει αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς.

Η Φώφη Γεννηματά, μη θέλοντας να δυσαρεστήσει τον ήδη εκλεγμένο εκεί βουλευτή Θόδωρο Παπαθεοδώρου, δίσταζε να απαντήσει στον πρώην πρωθυπουργό για την υποψηφιότητά του. Τελικά, το θέμα δείχνει να έχει κλείσει και ο Γιώργος Παπανδρέου θα πολιτευθεί στην Αχαΐα, όπως είχε ζητήσει.

Βενιζέλος στο Επικρατείας

Έτσι, τώρα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πώς θα διαμορφωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο χειρίζεται προσωπικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια δεν έχει κάνει συζητήσεις με τους επιτελείς της για τα σχέδιά της και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κλείσει το Επικρατείας από τώρα, όχι τουλάχιστον πριν ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών.

Η επιλογή του επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι «άσκηση για δύσκολους λύτες», καθώς οι πληροφορίες θέλουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μην επιθυμεί να κυνηγήσει τον σταυρό στην Α' Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, όπου εκλεγόταν επί σειρά ετών, και να θέλει να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ως πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος της παράταξης, θεωρείται φυσικό ο Ευάγγελος Βενιζέλος να βρεθεί επικεφαλής στο Επικρατείας, παρά το γεγονός ότι πολλοί εποφθαλμιούν τη θέση.

Ένας από αυτούς είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ. Είναι μάλλον σαφές από τις δημοσκοπήσεις ότι πολύ δύσκολα, αν όχι αδύνατον, το ΚΙΝΑΛ να εκλέξει και δεύτερο βουλευτή Επικρατείας, συνεπώς σε περίπτωση που ο Ευάγγελος Βενιζέλος τεθεί επικεφαλής, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μένει εκτός. Επειδή η βάση της ΔΗΜΑΡ έχει συρρικνωθεί έως εξαφανίσεως, σε περίπτωση που ο κ. Θεοχαρόπουλος δοκιμάσει αλλού την τύχη του και κυνηγήσει τον σταυρό σε περιφέρεια, πολύ δύσκολα θα εκλεγεί, συνεπώς τίθεται ευρύτερα πρόβλημα στις σχέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς με το ΚΙΝΑΛ. Σχέσεις που δοκιμάζονται ήδη, από το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Εύα Καϊλή στο ευρωψηφοδέλτιο

Σημειώνεται ότι, όπως έγραψε το iefimerida, με ένα τετ α τετ τη Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων, στη Χαριλάου Τρικούπη, η Φώφη Γεννηματά και η Εύα Καϊλή ξεπέρασαν την ψυχρότητα των προηγούμενων ημερών και κατέληξαν σε αποφάσεις για τη νεαρή ευρωβουλευτή.

Στη συνάντηση των δύο γυναικών αποφασίστηκε η Εύα Καϊλή να είναι εκ νέου υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου. Εγκατελείπεται, κατά συνέπεια, η σκέψη να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Μπουτάρη που αφήνει τη θέση ορφανή για την Κεντροαριστερά.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ