Χωρίς τραπεζικό λογαριασμό το 75% των κατοίκων του πλανήτη - iefimerida.gr

Χωρίς τραπεζικό λογαριασμό το 75% των κατοίκων του πλανήτη

Χωρίς τραπεζικό λογαριασμό το 75% των κατοίκων του πλανήτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 2,5 δισ. άνθρωποι, δηλαδή τα τρία τέταρτα των κατοίκων του πλανήτη δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, καθώς ζουν με εισόδημα λιγότερο των δύο δολαρίων την ημέρα.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Τράπεζα, σημειώνοντας μάλιστα ότι οι άνθρωποι αυτοί που δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό και αναγκάζονται να ζήσουν με λιγότερα από δύο δολάρια την ημέρα, προσφεύγουν, τελικά, σε δανειστές που τους χρεώνουν συνήθως με πολύ υψηλά επιτόκια.

Στην έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού αναφέρεται, επίσης, ότι στις αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες χώρες, οι γυναίκες που έχουν τραπεζικό λογαριασμό αντιστοιχούν μόνο στο 37%, έναντι 46% των ανδρών.

Το 80% των ερωτηθέντων διαθέτει έναν άτυπο λογαριασμό, όπως δόσεις σε κάποιον έμπορο, ή χρέος σε κάποιο συγγενή.

Από αυτούς τώρα που έχουν τραπεζικό λογαριασμό, μόνο το 43% το χρησιμοποιεί για αποταμίευση και το 61% για να λαμβάνουν τη μισθοδοσία τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ