Spiegel: Σε λάθος της Lufthansa οφείλεται η οδύσσεια της Μέρκελ με το αεροπλάνο της - iefimerida.gr

Spiegel: Σε λάθος της Lufthansa οφείλεται η οδύσσεια της Μέρκελ με το αεροπλάνο της

Το αεροσκάφος που μετέφερε την Άνγκελα Μέρκελ στο Μπουένος Άυρες στις 30 Νοεμβρίου επέστρεψε λόγω βλάβης στη Γερμανία (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε λάθος της Lufthansa οφείλεται η πρόσφατη βλάβη του κυβερνητικού αερισκάφους, το οποίο επρόκειτο να μεταφέρει την καγκελάριο Μέρκελ στο Μπουένος Άιρες για τη σύνοδο των G-20, αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού περιοδικού Der Spiegel, το τεχνικό τμήμα της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας εγκατέστησε ένα νέο ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας, κατά τη συντήρηση του αεροσκάφους το 2010, αλλά δεν ενημέρωσε σχετικά τους πιλότους μεταφοράς επισήμων.

Ως εκ τούτου, κατά την πτήση της καγκελαρίου προς το Μπουένος Άιρες, οι πιλότοι δεν θα ήταν σε θέση να αντιδράσουν με τον κατάλληλο τρόπο για να διορθώσουν ηλεκτρονικό σφάλμα του αεροσκάφους, αφού δεν είχαν στη διάθεσή τους τις οδηγίες χρήσης του νέου συστήματος, και έτσι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, το οποίο επικαλείται εμπιστευτικό στρατιωτικό έγγραφο της 12ης Δεκεμβρίου για την ασφάλεια των πτήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αγγελα Μέρκελ αεροσκάφος Lufthansa
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ