Ινδονησία: Συναγερμός για την ηφαιστειακή τέφρα -Αναδρομολογούνται όλες οι πτήσεις - iefimerida.gr

Ινδονησία: Συναγερμός για την ηφαιστειακή τέφρα -Αναδρομολογούνται όλες οι πτήσεις

Ινδονησία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αρχές της Ινδονησίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναδρομολογούνται όλες οι πτήσεις ώστε να μην περνούν πάνω από τον κρατήρα του ηφαιστείου Άνακ Κρακατάου («το παιδί του Κρακατάου»), ανάμεσα στα νησιά της Ιάβας και της Σουμάτρας.

Αυτό γιατί έχει εκλυθεί μια πυκνή στήλη ηφαιστειακής τέφρας στον ουρανό, μερικές ημέρες μετά το πολύνεκρο τσουνάμι που προκάλεσε η δραστηριότητα στο ηφαίστειο.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάρρευση μέρους του κρατήρα του ηφαιστείου στη θάλασσα το Σάββατο προκάλεσε τσουνάμι ύψους πέντε μέτρων, το οποίο έπληξε απροειδοποίητα και με τεράστια σφοδρότητα τις ακτές στο στενό Σούντα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους σχεδόν 430 άνθρωποι, κατά τον μέχρι τώρα επίσημο απολογισμό.

«Όλες οι πτήσεις αναδρομολογούνται», καθώς έχει κηρυχθεί «κόκκινος συναγερμός λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από το Κρακατάου», ανέφερε η AirNav, η κρατική υπηρεσία ελέγχου πτήσεων, σε ανακοίνωσή της.

Οι αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας στη δεύτερη υψηλότερη κλίμακα, επιβάλλοντας ζώνη αποκλεισμού σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ινδονησία ηφαίστειο τσουνάμι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ