Κίνα: 8 οι νεκροί από την «επίθεση» σε πεζούς με λεωφορείο στο οποίο είχε γίνει πειρατεία [βίντεο] - iefimerida.gr

Κίνα: 8 οι νεκροί από την «επίθεση» σε πεζούς με λεωφορείο στο οποίο είχε γίνει πειρατεία [βίντεο]

Αστυνομικοί ακινητοποιούν τον δράστη της επίθεσης με το λεωφορείιο (Φωτογραφία: Twitter)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οκτώ νεκροί και 22 τραυματίες είναι τελικά ο απολογισμός του φρικτού περιστατικού στην Κίνα με το λεωφορείο, που έριξε πάνω σε πεζούς και μοτοσικλετιστές ο άνδρας που το είχε καταλάβει.

Ο ύποπτος συνελήφθη με το μαχαίρι στην κατοχή του, κρατείται και ανακρίνεται από την κινεζική αστυνομία, όπως μετέδωσε το κινεζικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CGTN.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν μετά τις 15:20 (09:20 ώρα Ελλάδας) στην πόλη Λονγκγιάν, στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Minxi Ribao. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνεται κι ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Duowei, ο ύποπτος επιτέθηκε σε μια επιβάτιδα, πήρε τον έλεγχο του λεωφορείου, και κατόπιν το έριξε πάνω σε πεζούς.

Το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο την αστυνομία, μετέδωσε ότι ο 48χρονος ύποπτος είχε διαπληκτιστεί νωρίτερα με τοπικό αξιωματούχο που πήγε να τον δει στο σπίτι του και με τον οποίο βρίσκονταν σε διένεξη για πολύ καιρό.

Ανάμεσα στους 22 τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, ορισμένοι έχουν υποστεί «σοβαρά τραύματα», τόνισε το Νέα Κίνα.

Η τοπική αστυνομία απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Βίντεο δείχνει το λεωφορείο, άδειο, εν μέσω μιας λεωφόρου, με το μπροστινό τμήμα του εντελώς παραμορφωμένο. Πολλοί τραυματίες κείτονται στο έδαφος κοντά στο αυτοκίνητο, ενώ αστυνομικοί ακινητοποιούν έναν άνδρα υπό τα βλέμματα διερχομένων.

Αρκετές παρόμοιες τραγωδίες καταγράφηκαν φέτος στην Κίνα:

Στα τέλη Νοεμβρίου, 29χρονος άνεργος έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος μαθητών που πέρναγαν διάβαση πεζών στην επαρχία Λιαονίνγκ (βορειοανατολικά), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 και να τραυματιστούν άλλοι 19. Ο νεαρός είχε «αυτοκτονικές τάσεις» λόγω των «καυγάδων του με τη σύζυγό του» και επέλεξε τα θύματά του εντελώς «τυχαία», είχε ανακοινώσει τότε η αστυνομία.

Τον Οκτώβριο, άνδρας που είχε μαχαιρώσει κάποιον και προσπαθούσε να διαφύγει έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος ανθρώπων σκοτώνοντας τρεις από αυτούς, πριν επιτεθεί σε άλλους διερχόμενους, στην Τζετζιάνγκ (ανατολικά).

Τον προηγούμενο μήνα, οδηγός φορτηγού έριξε το βαρύ όχημα που οδηγούσε πάνω στο πλήθος πριν επιτεθεί σε διερχόμενους με φτυάρι και μαχαίρι.

Οι επιθέσεις αυτές - οι Αρχές αποδίδουν ενίοτε στους δράστες τους αυτοκτονικές τάσεις - προστίθενται στον εξαιρετικά βαρύ απολογισμό των τροχαίων δυστυχημάτων στην Κίνα, όπου οι αυτοκινητιστές πολύ συχνά αψηφούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Συμφωνα με επίσημα στοιχεία, 58.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία στην Κίνα μόνο το 2015, με τις παραβιάσεις του κινεζικού ΚΟΚ να θεωρούνται η αιτία του 90% των θανατηφόρων δυστυχημάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ KINA λεωφορείο επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ