Λιβύη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο υπουργείο Εξωτερικών - iefimerida.gr

Λιβύη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο υπουργείο Εξωτερικών

Καπνοί αναδίδονται από το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών στη Λιβύη μετά την επίθεση (Φωτογραφία: AP/Mohamed Ben Khalifa)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση στο υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης στην Τρίπολη.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο «ειδήσεων» Άμακ, προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, τρία μέλη του ISIS μετείχαν στην επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός υψηλόβαθμου Λίβυου διπλωμάτη, και τραυματίστηκαν άλλοι 21.

Την ίδια πληροφορία έδωσε στη δημοσιότητα και το SITE, ένα εξειδικευμένο αμερικανικό κέντρο το οποίο παρακολουθεί συστηματικά τη δραστηριότητα του ISIS στο Διαδίκτυο.

Τρεις τζιχαντιστές του ISIS μετείχαν στην επίθεση (Φωτογραφία: ΑΡ)

Δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την περιοχή και ανέκτησαν τον έλεγχο όλων των κτιρίων γύρω από την έδρα του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ διατάχθηκε η εκκένωσή τους.

«Ο Λιβυκός λαός διεξάγει πόλεμο κατά της τρομοκρατίας εκ μέρους ολόκληρου του κόσμου», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η Λιβύη παραμένει στο χάος της βίας μεταξύ αντικρουόμενων παρατάξεων από την πτώση του Μουαμάρ Καντάφι το 2011. Δύο αντίπαλες κυβερνήσεις -η μία με έδρα στην πρωτεύουσα Τρίπολη, που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και η άλλη στο Τομπρούκ- ερίζουν για την εξουσία, ενώ δεκάδες ένοπλες οργανώσεις αντιμάχονται για τους φυσικούς πόρους της χώρας.

Καμικάζι έχουν επιτεθεί σε αρκετούς θεσμούς, καθώς οι ένοπλες οργανώσεις εκμεταλλεύονται τη χαοτική πολιτική κατάσταση. «Μας κατατρώνε οι εσωτερικές διαμάχες και οι αντιπαλότητες», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Φάτχι Μπασάγκα στη Τρίπολη. «Γι' αυτό δεν διαθέτουμε δυνάμεις ασφαλείας καλά εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες για να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις, αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τη μάχη», πρόσθεσε. Ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Σαγιάλα απηύθυνε στη διεθνή κοινότητα έκκληση για βοήθεια και για άρση του εμπάργκο όπλων που επέβαλαν τα Ηνωμένα Έθνη στη Λιβύη το 2011. «Η ασφαλεια δεν μπορεί να διατηρηθεί στη Λιβύη παρά μόνον αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μας εξαιρέσει από το εμπάργκο για συγκεκριμένα όπλα, ώστε να μπορούμε να πολεμούμε την τρομοκρατία», είπε.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ