Πέθανε ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος -Ιδιοκτήτης του ούζου «Μπαμπατζίμ» [βίντεο] - iefimerida.gr

Πέθανε ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος -Ιδιοκτήτης του ούζου «Μπαμπατζίμ» [βίντεο]

Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 78 ετών «έφυγε» από τη ζωή, ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, το πρωί της Δευτέρας, παραμονή Χριστουγέννων.

Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος ήταν ιδιοκτήτης της εταιρείας Μπαμπατζίμ, που παράγει τα διάσημα τσίπουρα και ούζα. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον παππού του, Σταύρο, το 1875, στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί το 1922 με την ανταλλαγή πληθυσμών έφτασε στη Χρυσούπολη Καβάλας.

Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος γεννήθηκε το 1940 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 4ο Γυμνάσιο Αρρένων της πόλης το 1958. Το 1971 σε ιδιόκτητη έκταση εγκατέστησε τον πρώτο δοκιμαστικό αμπελώνα στην περιοχή Όσσα του Λαγκαδά, στις πλαγιές του όρους Βερτίσκου σε υψόμετρο 620 μέτρων και σε απόσταση μόλις 32 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη.

Το 1984 έφτιαξε για πρώτη φορά Rose κρασί από την ποικιλία Ξινόμαυρο, που κατέκτησε επαίνους και βραβεία και αναγνωρίστηκε ως τοπικός οίνος, όπως αναφέρει το businessnews.

Υπήρξε μια από τις πιο πληθωρικές μορφές των παραγωγών αποσταγμάτων και οίνου στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Η κηδεία του θα γίνει τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ