Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά φορολογική δήλωση - iefimerida.gr

Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά φορολογική δήλωση

Ποιοι πρέπει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 800.000 φορολογούμενοι θα κληθούν φέτος να συμπληρώσουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά, καθώς το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε, για λόγους οικονομίας χαρτιού, να μην αποστείλει φορολογικά έντυπα σε όσους δηλώνουν εισοδήματα άνω των 13.000 ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες, όπως γράφει το protothema.gr, οι φορολογούμενοι που δηλώνουν εισοδήματα άνω των 13.000 θα βρουν στο ταχυδρομείο του σπιτιού τους μια απλή επιστολή που θα τους ειδοποιεί ότι με βάση το νέο νόμο υποχρεούνται να συμπληρώσουν και να καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση μέσω διαδικτύου.

Ο ακριβής αριθμός όσων δηλώνον εισοδήματα άνω των 13.000 ευρώ και άρα υποχρεούναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους δεν είναι γνωστός, αλλά υπολογίζεται σε περίπου 3,5 εκ. Από αυτούς οι 800.000 περίπου θα συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για πρώτη φορά!

Το υπουργείο Οικονομικών δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των φορολογουμένων που κατά το 2011 τα εισοδήματά τους ξεπέρασαν τις 13.000 ευρώ, αλλα εικάζει ότι αυτός ανέρχεται σε 800.000, με βάση τα στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς.

Το υπουργείο προχώρησε στην απόφαση αυτή για λόγους οικονομίας χαρτιού, καθώς με αυτόν τον τρόπο υπολογίζεται ότι θα εξοικονομίσει περισσοτέρα από 1 εκ. ευρώ

Μαζί με την ειδοποιητική επιστολή για τον τρόπο κατάθεσης της φορολογικής δήλωσης, οι φορολογούμενοι θα λάβουν και τους κλειδάριθμους για την πρώτη εγγραφή στο Taxisnet.

Στην περίπτωση τώρα που ένας φορολογούμενος είχε δηλώσει κατά το 2010 εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ, αλλά κατά το 2011 αυτά μειώθηκαν δραματικά με αποτέλεσμα να πέσουν κάτω από το πλαφόν που έχει θέσει το υπουργείο για την αποστολή ή όχι των εντύωπων Ε1, θα κληθεί να... επισκεφθεί την οικεία ΔΟΥ για να ζητήσει να του δώσουν εκεί όσα έντυπα χρειάζεται να συμπληρώσει.

Από την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εξαιρούνται μόνο οι συνταξιούχοι, εκτός και αν το 2011 απέκτησαν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα ή μετέχουν σε Ο.Ε. και Ε.Ε. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι οι φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν έως τις 15 Ιουνίου 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ