Θοδωρής Αμπατζόγλου και Μαρίνα Πατούλη κάνουν άνω-κάτω τη ΝΔ για το Δήμο Αμαρουσίου

Φωτιές άναψε στην αυτοδιοικητική ΝΔ η ανακοίνωση της Μαρίνας Πατούλη για την διεκδίκηση του Δήμου Αμαρουσίου την ώρα που η Πειραιώς στηρίζει την υποψηφιότητα του Θοδωρή Αμπατζόγλου.

Η απόφαση της πρώην αντιδημάρχου Πεύκης προκάλεσε ακόμα και οικογενειακούς «καβγάδες» με τον σύζυγό της και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής να δηλώνει πως δεν θα τη στηρίξει και ότι θα ταχθεί με τον Θοδωρή Αμπατζόγλου.

Ως προς το εσωκομματικό σκέλος της υπόθεσης, ρόλο «κυανόκρανου» έχει αναλάβει ο Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Το παρασκήνιο με την υποψηφιότητα Αμπατζόγλου και Πατούλη είναι πλούσιο. Υπενθυμίζεται πως ο Θοδωρής Αμπατζόγλου ήταν στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον στηρίζει το ίδιο «σύστημα», το οποίο στήριξε και τον Γιώργο Πατούλη ως δήμαρχο Αμαρουσίου.

Μάλιστα, ο Γιώργος Πατούλης, ήταν από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Ωστόσο η στήριξη δεν φαίνεται να είναι πλέον αμφίδρομη, αφού το σύστημα Μεϊμαράκη στο Μαρούσι δεν επιθυμεί την υποψηφιότητα της Μαρίνα Πατούλης, ενώ την απέκλεισε από το ψηφοδέλτιο Αμπατζόγλου.

Η ίδια πάντως δεν φάνηκε να το βάζει κάτω, αφού πρόκειται για τον τρίτο αποκλεισμό που γνωρίζει. Αρχικά όταν ο σύζυγός της έλαβε το χρίσμα για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, η κεντρική συμφωνία με τη ΝΔ ήταν ότι η κυρία Πατούλη δεν θα διεκδικούσε το δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης. Στη συνέχεια της προτάθηκε να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη για το Δήμο Αθηναίων. Ωστόσο το σενάριο ναυάγησε καθώς δεν επήλθε συμφωνία με τον ίδιο. Τρίτος και τελευταίος αποκλεισμός αυτός από το συνδυασμό Αμπατζόγλου.

Και κάπως έτσι, η Μαρίνα Πατούλη αποφάσισε να κατέβει αυτόνομη στο Μαρούσι, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, διεκδικεί με αξιώσεις την πρωτιά του Δήμου, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που έγινε προσφάτως στο Μαρούσι. Από την άλλη πλευρά, τα ποσοστά του κ.Αμπατζόγλου μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι, με κάποιος να αναφέρουν πως μπορεί να χάσει ακόμα και από τον Γιώργο Καραμέρο και ο Δήμος να καταλήξει στα χέρια του τελευταίου.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο Μαρούσι και πλέον προκαλεί εκνευρισμό στη ΝΔ, είναι πως ο κ.Αμπατζόγλου δεν δέχεται να συνεργαστεί και να μπει η Μαρίνα Πατούλη στα ψηφοδέλτιά του. Πάντως από τη ΝΔ αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση φαίνεται πως υπάρχει δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της πλευράς Αμπατζόγλου.

Σύμφωνα, με τελευταίες πληροφορίες η ΝΔ ζήτησε από τον κ.Αμπατζόγλου να επικοινωνήσει σήμερα Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου με την κυρία Πατούλη προκειμένου να της προτείνει να μπει στο ψηφοδέλτιό του ως δημοτική σύμβουλος. Μέχρι νωρίς το μεσημέρι δεν είχε υπάρξει επικοινωνία με την ίδια την κυρία Πατούλη, αλλά με τον σύζυγό της κάτι που απ’ ότι φαίνεται δεν αποδέχεται η τελευταία. Να της προταθεί δηλαδή η συμμετοχή μέσω του συζύγου της. Το βέβαιο είναι, όπως λένε οι γνωρίζοντες, ότι αν δεν υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση η Μαρίνα Πατούλη θα προχωρήσει μόνη της στη διεκδίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μαρίνα πατγούλη δήμος Αμαρουσίου ΝΔ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ