To Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη - iefimerida.gr

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη

Αστυνομικοί της Mossos d'Esquadra αγρυπνούν σε καίρια σημεία της πρωτεύουσας της Καταλονίας (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ/Emilio Morenatti)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες που σχεδιάζουν την περίοδο των εορτών να ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιώντας τους για την αυξημένη πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter, οι τουρίστες που θα πάνε στην Ισπανία το δωδεκαήμερο των γιορτών θα πρέπει να αγρυπνούν για ύποπτα οχήματα, αλλά και όταν κινούνται σε πολυσύχναστες περιοχές και συγκοινωνιακούς κόμβους καθώς «τρομοκράτες μπορούν να χτυπήσουν εντελώς απροειδοποίητα».

#Spain: Exercise heightened caution around areas of vehicle movement, including buses, in the Las Ramblas area of Barcelona during Christmas and New Year’s. Terrorists may attack with little or no warning, targeting tourist locations, transportation hubs, and other public areas. pic.twitter.com/MPGiZwMwxq

Επικαλούμενα πηγές της αστυνομίας της Καταλονίας τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχει σημάνει συναγερμός στην Mossos d'Esquadra μετά από σήμα για έναν 30χρονο Μαροκινό με τα αρχικά Mπ. Λ. από την Καζαμπλάνκα με επαγγελματική άδεια οδήγησης, ο οποίος μπορεί να επιχειρήσει να πέσει πάνω σε πεζούς με λεωφορείο ή παρόμοιο όχημα. Το σήμα αναφέρει ως πιθανή ημέρα επίθεσης τα Χριστούγεννα. Αστυνομικοί ελέγχουν μεγάλα οχήματα (λεωφορεία και μίνι λεωφορεία) στο κέντρο της Βαρκελώνης, ενώ έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας και αλλού προσπαθώντας να εντοπίσουν τον πιθανό ύποπτο.

Το επίπεδο αυξημένης επαγρύπνησης για την Ισπανία της αμερικανικής ταξιδιωτικής οδηγίας βρίσκεται στη δεύτερη από τις τέσσερις βαθμίδες, κάτω από εκείνη που συμβουλεύει τους πολίτες να «ξανασκεφτούν το ταξίδι».

Τον Αύγουστο του 2017 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 150 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με οχήματα στη Βαρκελώνη και το γειτονικό Καμπρίλς. Το επίπεδο συναγερμού στην Ισπανία βρίσκεται στην τέταρτη από τις συνολικά πέντε βαθμίδες από την τρομοκρατική επίθεση του Ιανουαρίου του 2015 στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής επιθεώρησης Charlie Hebdo στη Γαλλία.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ισπανία Βαρκελώνη Στέιτ Ντιπάρτμεντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ