Το καλύτερο δώρο... της τελευταίας στιγμής -Μερίδιο σε μεσαιωνικό κάστρο στη Γαλλία, με 51 ευρώ - iefimerida.gr

Το καλύτερο δώρο... της τελευταίας στιγμής -Μερίδιο σε μεσαιωνικό κάστρο στη Γαλλία, με 51 ευρώ

Ψάχνουν αγοραστές για αυτό το κάστρο/ Φωτογραφία: wikimedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κίνηση μετράει, λένε όλοι. Ομως πάντα υπάρχουν οι «δύσκολοι» όταν έρχεται αυτή η εποχή του χρόνου. Ποιο δώρο είναι κατάλληλο για αυτούς τους ανθρώπους, αναρωτιούνται οι δικοί τους.

Αν θέλει να ξεφύγει κανείς από τα τετριμμένα- ρούχα, αρώματα ή βιβλίο- υπάρχει μια ιδέα που έρχεται από τη Γαλλία. Και μπορεί να είναι της... τελευταίας στιγμής και αυτό το «δώρο» να μην χωρά κάτω από το δέντρο, αλλά σίγουρα θα είναι πρωτότυπο: μερίδιο σε ένα κάστρο με 51 ευρώ.

Στη Γαλλία κάνουν καμπάνια για ένα μεσαιωνικό κάστρο, στο Le Breuil-sous-Argenton. Μπορεί να είναι ετοιμόρροπο αυτή τη στιγμή- σίγουρα όχι η πιο εντυπωσιακή εικόνα για δώρο- αλλά όσοι κάνουν δωρεά για τη διάσωσή του, θα εξασφαλίσουν δια βίου δωρεάν είσοδο, ενώ θα μετέχουν και στη λήψη αποφάσεων για την αποκατάσταση του κάστρου, μεταξύ άλλων.

Ο κάθε δωρητής θα πάρουν μετοχές στην εταιρεία που θα αναλάβει το κάστρο, κάτι που σημαίνει ότι επισήμως θα είναι μεταξύ των συνιδιοκτητών.

Το συγκεκριμένο κάστρο, γοτθικού στιλ, χτίστηκε τον 15ο αιώνα, στη δυτική Γαλλία και εκτιμάται πως ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΑ είχε περάσει μια νύχτα εκεί. Ομως, υπέστη εκτεταμένες ζημιές όταν ξέσπασε πυρκαγιά το 1793.

Εως τώρα έχουν συγκεντρωθεί 550.000 ευρώ για την αγορά του κάστρου, σύμφωνα με τον Guardian, αλλά χρειάζονται άλλα 100.000 ευρώ για τις απαραίτητες επισκευές, προκειμένου να είναι ασφαλές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κάστρο Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ