Διακοσμήτρια δίνει στο iefimerida απίθανες ιδέες για να στολίσουμε το γιορτινό τραπέζι - iefimerida.gr

Διακοσμήτρια δίνει στο iefimerida απίθανες ιδέες για να στολίσουμε το γιορτινό τραπέζι

Γιορτινό τραπέζι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το εορταστικό τραπέζι προκαλεί πολλές φορές πονοκέφαλο στους οικοδεσπότες, όχι μόνο για το φαγητό που πρέπει να είναι στην εντέλεια, αλλά και για την Χριστουγεννιάτικη νότα που πρεπει να έχει για να ξεχωρίζει απο το απλό Κυριακάτικο.

Η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Ανναστέλλα Λαζάρου μάς δίνει εκείνα τα τιπς που θα κάνουν το τραπέζι μας πρωταγωνιστή της βραδιάς, με όλες τις τάσεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Φρέσκα λουλούδια, πρασινάδες, φωτάκια led, διαφορετικά, ανόμοια σερβίτσια, πιατέλες σε ύψη και χρυσά μαχαιροπίρουνα θα κάνουν τη διαφορά.

Τοποθετούμε τα ορεκτικά μας σε πιατέλες με διαφορετικά ύψη, φωτογραφία: pixabay

Ξεκινάμε τη διακόσμηση:

Το απόλυτο trend που έχει κάνει την εμφάνισή του τόσο σε Ευρώπη όσο και σε Αμερική είναι η πρασινάδα στις πιατέλες και τους δίσκους που φιλοξενούν τα ορεκτικά και τα finger food.
«Ένα απλό κόλπο για να πας το ντεκόρ σερβιρίσματος σε άλλο επίπεδο. Απλά κλαδάκια με φρέσκα φύλλα ελιάς, κλαδιά λεβάντας, πόθο, κισσό, γιατί όχι και κλαδάκια γκι που είναι και της εποχής. Αληθινά ή ψεύτικα, πολύ καλά πλυμένα και επιμελώς τοποθετημένα γύρω από τα καναπεδάκια, κεφτεδάκια, τυριά, αλλαντικά, και λοιπά εδέσματα, θα κάνουν τις πιατέλες μας να μοιάζουν βγαλμένες από παραμύθι» αναφέρει η Ανναστέλλα Λαζάρου.

Γιρλάντες και ράνερ από πρασινάδες θα κάνουν τη διαφορά, φωτογραφία: pixabay


Ακόμα ένα κόλπο με την πρασινάδα θα μπορούσε να είναι ένα ράνερ από μία εντυπωσιακή ανθοσύνθεση, που θα μπει κατά μήκος του τραπεζιού και θα κυλιέται ως το πάτωμα. «Για να κάνεις ένα τσακ πιο γιορτινό το centerpiece σου, μπορείς να προσθέσεις ανάμεσα στις πρασινάδες και τα άνθη, μία φωτεινή led γιρλάντα μπαταρίας. Προτίμησε αυτές με τα συρματάκια, ώστε το μόνο που θα φαίνεται όταν ανακατευτεί μέσα στη σύνθεση, να είναι τα φωτάκια, ως άλλες πυγολαμπίδες που σκορπίζουν τη φωτεινή νεραϊδόσκονή τους στο γιορτινό τραπέζι. Εναλλακτικά και πιο κλασσικά, χρησιμοποίησε ψηλά κηροπήγια με κεριά που να ταιριάζουν χρωματικά στο στολισμό σου».

Φωτάκια παντού, ακόμα και πάνω στο τραπέζι, φωτογραφία: pixabay

Αυτές τις γιορτές η τάση θέλει να αποφύγουμε τα συνηθισμένα χρώματα. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κλισέ κόκκινα, χρυσά, ασημί, πράσινα, με άλλα παστέλ χρώματα, ροζ, λιλά, σομών, μέντα, γκρι ανοιχτό, αλλά και με πινελιές από τα αντίστοιχα έντονα, μωβ, φούξια, πορτοκαλί.

Αντικαθιστούμε όμως και το κλασσικό ασημί που συναντούμε στα μαχαιροπήρουνα, με χρυσό, copper αλλά ακόμη πιο πρωτότυπο, το γκρι χρώμα του αιματίτη.
Εκτός από τα μαχαιροπήρουνα η τάση θέλει να «παίζουμε» και με το σερβίτσιο.

Αναμειγνύουμε τα σερβίτσια, δημιουργώντας συνδυασμούς. «Συνδύασε το κλασσικό σερβίτσιο της γιαγιάς με ένα σούπερ μοντέρνο και μίνιμαλ δικό σου και δώσε στους καλεσμένους σου τη χαρά να παρατηρούν το πιάτο τους και αυτό του διπλανού τους, πριν ακόμη γεμίσει».
Για τα ορεκτικά μπορούμε να τοποθετήσουμε τουρτιέρες σε διαφορετικά ύψη, δίπατες, τρίπατες, δημιουργώντας ένα πολυδιάστατο τραπέζι.

Βγάζουμε από το ντουλάπι το σερβίτσιο της γιαγιάς
Χρυσά μαχαιροπίρουνα θα κάνουν τη διαφορά

«Το γιορτινό μας τραπέζι οφείλει να είναι η προσωποποίηση του μαξιμαλισμού» καταλήγει η Ανναστέλλα Λαζάρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ