«Κίτρινα Γιλέκα»: Αστυνομικός σήκωσε όπλο προς τους διαδηλωτές [βίντεο]

Τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και στην «πράξη VI» των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων» συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα, με τον αριθμό τους να καταγράφει πτώση, ωστόσο, σε σύγκριση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενώ συνεχίζονται τα μπλόκα στους δρόμους και στα σύνορα.

Στο Παρίσι, η αστυνομική διεύθυνση καταμέτρησε 2000 διαδηλωτές την ίδια ώρα, έναντι σχεδόν 4000 στην κορύφωση της διαδήλωσης το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή.

Την ίδια στιγμή, 220 διαδηλωτές προσήχθησαν από τις αρχές σε ολόκληρη τη χώρα και 81 τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση. Στο Παρίσι, η αστυνομία προσήγαγε 179 ανθρώπους και 36 τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση.

Το απόγευμα του Σαββάτου, τρεις αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε πλήθος διαδηλωτών. Ο ένας από τους αστυνομικούς τράβηξε πιστόλι -όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο- χωρίς ευτυχώς, να χρησιμοποιήσει το όπλο, κάτι όμως που εξόργισε το πλήθος.

Μετά από σύντομη οδομαχία, οι αστυνομικοί τράπηκαν σε φυγή ενώ το πλήθος τους ακολούθησε για λίγο πετώντας αντικείμενα προς το μέρος τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ