Σαμαράς: Μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης

Για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις και παρατηρήσεις πολιτών σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε για άλλη μία φορά πως «πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας», καθώς η Ελλάδα έχει γίνει κέντρο λαθρομεταναστών. Όπως υποστήριξε, «πρέπει να κατανοήσουμε πως το πρόβλημα υπάρχει στις πόλεις μας στις οποίες οργιάζει το εμπόριο ναρκωτικών, η πορνεία και πολλές αρρώστιες. Δεν μιλάω μόνο για την Αθήνα αλλά και για όλη την περιφέρεια».

Στην συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως δεν εφαρμόζεται ο νόμος στο ζήτημα αυτό, καθώς πολλοί είναι που πιάνονται αλλά στην συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι με την δικαιολογία πως δεν υπάρχουν φυλακές. «Και όμως φυλακές υπάρχουν στην Νιγρίτα Σερρών, στην Δράμα, και στην Κρήτη. Γιατί δεν τις ανοίγουν δεν ξέρω», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, και συνέχισε λέγοντας πως η έλλειψη αστυνόμευσης έχει κάνει τον πολίτη να νομίζει πως η ύπαρξη γκέτο και συμμοριών είναι ένα κατεστημένο.

Έπειτα ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ελλάδα στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, τονίζοντας πως «το Δουβλίνο 2 πρέπει να αλλάξει ξεκάθαρα». Επίσης σχολίασε πως πρέπει να υπάρχουν επαφές με τις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία στις οποίες πραγματοποίησε ταξίδια πρόσφατα, καθώς και η Μάλτα και η Κύπρος. «Πρέπει να φτιαχτεί μία ασπίδα προστασίας μπροστά στο φαινόμενο αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από τους δήμους πολλών περιοχών της Ελλάδας, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως είναι ανάγκη να υπάρξει διάλογος με τους δήμους, προκειμένου οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να ενημερωθούν, τι θα αποκομίσουν από τα κέντρα αυτά.

«Φυσικά όλα αυτά με την σύμφωνη γνώμη και χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί λεφτά... δεν υπάρχουν, όπως έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως θα πρέπει να υπάρξει και έλεγχος σχετικά με το ποιος ενοικιάζει κτήρια, σπίτια και δωμάτια σε άτομα που δεν έχουν άδεια παραμονής στην χώρα, με συνέπεια να υπάρχουν κυρώσεις τόσο για τους ιδίους, όσο και για όσους αστυνομικούς κάνουν τα στραβά μάτια στο φαινόμενο αυτό.

«Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης πρέπει να λυθεί γιατί είναι ένα μεγάλο κοινωνικό ζητούμενο, όχι μόνο με την έννοια της Πρόνοιας, αλλά του κατεπείγοντος, καθώς το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Πιστεύω πως η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να τα καταφέρει», κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ