Τσίπρας για υποψηφιότητα Μουντιάλ και Euro: Μπορούμε να κερδίσουμε μια από τις δύο διοργανώσεις - iefimerida.gr

Τσίπρας για υποψηφιότητα Μουντιάλ και Euro: Μπορούμε να κερδίσουμε μια από τις δύο διοργανώσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως έναν «πολύ φιλόδοξο στόχο» και μια «πρωτοβουλία με ιδιαίτερο συμβολισμό για την περιοχή των Βαλκανίων» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την απόφαση των τεσσάρων χωρών -Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας- να βάλουν υποψηφιότητα για τη συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030 και το Euro του 2028.

«Για εμάς, η διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου αθλητικού γεγονότος είναι κάτι παραπάνω από ένας στόχος. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με ιδιαίτερο συμβολισμό στην περιοχή των Βαλκανίων, που μέχρι σήμερα έχουν σημαδευτεί από συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα αναδείξουμε τον συμβολισμό της συνεργασίας» είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση δημιουργίας οργανωτικής επιτροπής, από τις τέσσερις χώρες.

«Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε τα Βαλκάνια να πρωταγωνιστήσουν θετικά. Μπορούμε να κερδίσουμε μια από τις δυο διοργανώσεις» σημείωσε, καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ