Με συνοπτικές διαδικασίες ψηφίστηκαν οι 22 τροπολογίες -Παράταση μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά - iefimerida.gr

Με συνοπτικές διαδικασίες ψηφίστηκαν οι 22 τροπολογίες -Παράταση μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Βουλή (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Δημήτρης Τάκης

Μπορεί η καταιγίδα των 22 υπουργικών τροπολογιών να προκάλεσε χθες την σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μπορεί ο πρόεδρος της Βουλής να «απείλησε» ακόμη και με συνεδριάσεις μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων προκειμένου να εξετασθούν με άνεση και να έδωσε τελικά διέξοδο με τη σημερινή συνεδρίαση προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση, ωστόσο σήμερα η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική.

Η μόνη καινούργια είδηση που έβγαλε η σημερινή συνεδρίαση είναι ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έρθει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο τρόπος με τον οποίο θα παραταθεί ο μειωμένος Φ.Π.Α. στα πέντε νησιά τη Λέρο, τη Λέσβο, την Κω, την Σάμο και τη Χίο.

Ο κ.Βίτσας έκανε αυτή τη δήλωση απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νότη Μηταράκη, ο οποίος μαζί με τους βουλευτές Σταϊκούρα, Βεσυρόπουλο, Αθανασίου και Κόνσολα είχαν καταθέσει χθες τροπολογία με την οποία ζητούσαν την 12μηνη παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα 5 αυτά νησιά.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 15:30 μετά το μεσημέρι με την παρουσία των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Δημήτρη Βίτσα, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και Κατερίνας Παπανάτσιου και τελείωσε περίπου δυόμιση ώρες μετά στις 17:47 με τη παρουσία του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής και περίπου 10 βουλευτών από όλα τα κόμματα.

Ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τη Νέα Δημοκρατία ήταν αυτοί που σήκωσαν το βάρος της αντιπολιτευτικής κριτικής και σήμερα κατηγορώντας σε υψηλούς τόνους την κυβέρνηση για την πρακτική των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής .

Ωστόσο οι περισσότεροι βουλευτές είχαν ήδη φύγει για τις εκλογικές τους περιφέρειες προκειμένου να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Πάρα τον αρχικό προγραμματισμό της βουλής, η συνεδρίαση να τελειώσει στις 10 το βράδυ, από τις πέντε το απόγευμα ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης ζητούσε από τους λιγοστούς ομιλητές που είχαν μείνει στην αίθουσα να συντομεύσουν λέγοντας «ξέρετε πόσος κόσμος περιμένει για να φύγει; Να τελειώνουμε κύριοι συνάδελφοι.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ψηφίστηκαν και οι 22 υπουργικές τροπολογίες μαζί με το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Στην αναφορά του βουλευτή της δημοκρατική συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου ότι από τη στιγμή που οι τροπολογίες που νομιμοποιούν δαπάνες για το μεταναστευτικό ψηφίστηκαν ανοίγει ο δρόμος για τον ποινικό έλεγχο αυτών των δαπανών ο κ. Βίτσας απάντησε ότι όποιος θέλει μπορεί να πάει στον εισαγγελέα και ότι ο ίδιος δεν θα κάνει χρήση ούτε καν της βουλευτικής ασυλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή παράταση ΦΠΑ νησία τροπολογίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ