Παναθηναϊκός: Ο ατζέντης του Πιτίνο επιβεβαιώνει τη συμφωνία - iefimerida.gr

Παναθηναϊκός: Ο ατζέντης του Πιτίνο επιβεβαιώνει τη συμφωνία

Φωτογραφία ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H είδηση της επιστροφής του Ρικ Πιτίνο στην προπονητική και της ανάληψης για πρώτη φορά στην καριέρα του ομάδα εκτός των ΗΠΑ, επιβεβαιώθηκε από τον ατζέντη του, Ντρου Ρόζενχαους, ο οποίος μιλώντας στο ESPN αποκάλυψε ότι ο 66χρονος τεχνικός έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, για συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της σεζόν, αντικαθιστώντας τον Τσάβι Πασκουάλ.

To ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στον «πράσινο» πάγκο θα πραγματοποιηθεί στις 28/12 στο ΟΑΚΑ, όταν ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για την 15η αγωνιστική της Euroleague. Σύμφωνα με τον ατζέντη του, το «τριφύλλι» αναμένεται να αποτελέσει... σκαλοπάτι για τον Πιτίνο, προκειμένου ο «ζωντανός θρύλος» του NCAA να επιστρέψει στις ΗΠΑ και να βρει ομάδα στο ΝΒΑ.

O Πιτίνο αποτελεί τον «βασιλιά» του κολεγιακού μπάσκετ των ΗΠΑ με θητείες από το 1974 έως το 2017 και ενδιάμεσες... στάσεις στο ΝΒΑ με Νιού Γιορκ Νικς (1983-1985 ως βοηθός) και Μπόστον Σέλτικς (1997-2001). Τον Σεπτέμβριο του 2017 και μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με στο Louisville για χρηματισμό παικτών και δωροδοκίας αποχώρησε από την ενεργό δράση.

Ο έμπειρος τεχνικός έχει κατακτήσει τα πρωταθλήματα του NCAA το 1996 (με Kentucky) και του 2013 (με Louisville, αλλά αφαιρέθηκε ο τίτλος λόγω του σκανδάλου), ενώ είναι μόνος προπονητής που έχει οδηγήσει τρία διαφορετικά κολέγια (Providence, Kentucky, Louisville) σε φάιναλ φορ. To 2013, μάλιστα, η προσφορά του αναγνωρίστηκε, μπαίνοντας στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παναθηναϊκός Ρικ Πιτίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ