«Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας» -Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου του Ευ. Βενιζέλου [βίντεο] - iefimerida.gr

«Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας» -Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου του Ευ. Βενιζέλου [βίντεο]

Ευ. Βενιζέλος και Αντ. Σαμαράς -Φωτογραφία:Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου «Η Δημοκρατία μεταξύ Συγκυρίας και Ιστορίας-Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος».

Στην παρουσίαση του βιβλίου προσήλθαν πολλά κορυφαία στελέχη της πολιτικής, της πανεπιστημιακής ζωής.

Ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε: «Το νέο βιβλίο έχει τίτλο πολύ χαρακτηριστικό: «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας». Γιατί η δημοκρατία είναι κάτι που κινείται συγκυριακά με βάση τις εκλογές ενώ κρίνεται ιστορικά. Και όλο αυτό το ισορροπεί το Σύνταγμα. Για αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία η αναθεώρηση του Συντάγματος ως ευκαιρία αλλά ως κίνδυνος. Και η συζήτηση πρέπει να εστιαστεί σε αυτό ακριβώς. Γιατί το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό. Είναι περισσότερο ζήτημα νοοτροπίας που πρέπει να μας διέπει εάν θέλουμε να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος».

Ο Ευ. Βενιζέλος προσέρχεται στην εκδήλωση

Ερωτηθείς για την σημερινή τουρκική προκλητικότητα ο Ευ. Βενιζέλος απάντησε: «Εδώ και πολύ καιρό τώρα έχουμε μια αυξημένη ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που οφείλεται στα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία. Και στο εσωτερικό της και στην άλλη πλευρά των συνόρων. Σε σχέση κυρίως με τις κουρδικές δυνάμεις, τη γραμμή των συνόρων της με τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν. Άρα χρειάζεται από την πλευρά μας στρατηγική ψυχραιμία. Σταθερότητα βεβαίως στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων αλλά και εκτίμηση των πραγματικών λόγων για τους οποίους συμβαίνει το καθετί».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η σύζυγός του
Ο Ευ. Βενιζέλος στο πάνελ πριν την παρουσίαση του νέου του βιβλίου
Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος στην εκδήλωση
Το εξώφυλλο του νέου βιβλίου του Ευ. Βενιζέλου «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας»
Από αριστερά: Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Πικραμμένος, Αντώνης Σαμαράς Δημήτρης Σταμάτης
Ο Ανδρέας Λοβέρδος (δεξιά) χαιρετά τον Δημήτρη Σταμάτη
Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευ. Βενιζέλου

Δείτε την εκδήλωση:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ