O μακελάρης του Οσλο προετοιμαζόταν για τη σφαγή παίζοντας World of Warcraft - iefimerida.gr

O μακελάρης του Οσλο προετοιμαζόταν για τη σφαγή παίζοντας World of Warcraft

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το 2006 προετοιμαζόταν, διανοητικά και ψυχολογικά, για την επίθεση ο μακελάρης του Οσλο, Αντερς Μπρέιβικ, ενώ, όπως ο ίδιος κατέθεσε, τον τελευταίο χρόνο το έκανε πιο εντατικά παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια αδιάκοπα, επί 17 ώρες καθημερινά.

«Δεν μου αρέσουν πραγματικά αυτά τα παιγνίδια, αλλά είναι καλά εάν θέλεις να κάνεις προσομοίωση για εκπαιδευτικούς λόγους», είπε ο Μπρέιβικ, ο οποίος σκότωσε αρχικά οκτώ ανθρώπους στην επίθεση με ένα αυτοκίνητο στο οποίο είχε τοποθετήσει βόμβα και κατόπιν 69, στην πλειοψηφία τους έφηβους, στο νησί Ουτόγια, στην θερινή κατασκήνωση του Εργατικού Κόμματος. «Επαιζα 16 ώρες την ημέρα και κοιμόμουν, έπαιζα και κοιμόμουν. Ηταν το όνειρο που είχα, και ήθελα να το κάνω».

Είπε επίσης χαμογελώντας ότι εξασκούνταν για καιρό με ένα ολογραφικό σκόπευτρο καραμπίνας στο παιγνίδι Modern Warfare, και ότι όταν αγόρασε τα όπλα του τους έδωσε ονόματα εμπνευσμένα από τη νορβηγική μυθολογία. «Το ημιαυτόματο [τουφέκι] το είχα ονομάσει Γκούνκνιρ, από το μαγικό ακόντιο του θεού Ούντεν που πάντα επιστρέφει αφού το πετάς, ενώ το [ημιαυτόματο πιστόλι] Γκλοκ το είχα ονομάσει Μιέλνερ, από το σφυρί του Θορ, του θεού του πολέμου», είπε ο Μπράιβικ, προσθέτοντας ότι χάραξε τα ονόματα στα όπλα χρησιμοποιώντας ρούνους.

Στην απολογία του, εξήγησε επίσης ότι σχεδίαζε ακόμη και το πώς θα επιζούσε από μια πιθανή ένοπλη αντίδραση της αστυνομίας μετά την πυροδότηση μιας βόμβας στο Οσλο. «Εκτίμησα ότι η πιθανότητα να επιζούσα από την επίθεση στη συνοικία της κυβέρνησης ήταν μικρότερη από 5%», είπε. «Ασκήθηκα στο πώς θα ξέφευγα από μια τέτοια κατάσταση. Ήταν μια προσομοίωση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ