Ο γηραιότερος άνδρας στο κόσμο έχει σήμερα γενέθλια - iefimerida.gr

Ο γηραιότερος άνδρας στο κόσμο έχει σήμερα γενέθλια

Ιαπωνία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Χιρουεμόν Κιμούρα, ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ιαπωνία και γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, γιόρτασε σήμερα στο σπίτι του τα γενέθλια του, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κιμούρα, ο οποίος έκλεισε τα 115, περνάει τον περισσότερο χρόνο του στο κρεβάτι, αλλά τρώει με την οικογένειά του τρία γεύματα την ημέρα, έγραψε η εφημερίδα Μαϊνίτσι.

Γεννημένος στις 19 Απριλίου του 1897 ο Κιμούρα εργάστηκε επί 38 χρόνια σε τοπικό παράρτημα του ταχυδρομείου. Μετά τη συνταξιοδότησή του έγινε αγρότης και συνέχισε αυτή την ασχολία μέχρι τα 90 του.

Ο Κιμούρα απέκτησε επτά παιδιά, από τα οποία ζουν τα πέντε, 14 εγγόνια, 25 δισέγγονα και 13 τρισέγγονα, έγραψε η εφημερίδα.

Ο προηγούμενος γηραιότερος άνδρας ήταν ο Αμερικανός Ουόλτερ Μπρόνινγκ, ο οποίος είχε γεννηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου του 1896 και πέθανε στις 14 Απριλίου του 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ