Βενιζέλος: Η ΝΔ επαναφέρει όλο το Βατοπέδι στα ψηφοδέλτια της - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Η ΝΔ επαναφέρει όλο το Βατοπέδι στα ψηφοδέλτια της

Βενιζέλος: Η ΝΔ επαναφέρει όλο το Βατοπέδι στα ψηφοδέλτια της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την φράση «ο τόπος δεν μου χρωστάει την πρωθυπουργία» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, την διαφορά του από τον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι θέλει να είναι αρχηγός του κόμματος που θα έρθει πρώτο στις εκλογές για να υλοποιήσει τις απαραίτητες αλλαγές.

Σε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε ότι το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου ήταν λάθος για την παράταξή του, αλλά το ίδιο σφάλμα κάνει και ο Αντώνης Σαμαράς:

«Είναι επανάληψη ενός ιστορικού λάθους να θέλει ο λαός να του χαϊδεύουν τα αυτιά με δημαγωγικές υποσχέσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε ότι το να γίνει πρωθυπουργός δεν είναι αυτοσκοπός του, αλλά θέλει το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα προκειμένου όπως σημείωσε να γίνει καταλύτης μιας μεγάλης συμμαχίας προοδευτικών δυνάμεων και μεταρρυθμίσεων, πράγμα που όπως τόνισε ζητά ο λαός.

«Δεν είπα ποτέ ότι "αποτάσσομαι" την πρωθυπουργία. Δεν το θέτω όπως ο κ. Σαμαράς ότι μου χρωστάει ο τόπος την πρωθυπουργία», τόνισε και σημείωσε ότι «χρειάζεται μια συμμαχία των εθνικά υπεύθυνα δυνάμεων που κινούνται προς την προοδευτική κατεύθυνση».

Για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, τόνισε ότι η ΝΔ «επαναφέρει όλη την ομάδα του Βατοπεδίου στα ψηφοδέλτιά της» ενώ όπως είπε το ΠΑΣΟΚ έχει προχωρήσει σε ευρεία ανανέωση.

Αναφερόμενος στα σκάνδαλα που οδήγησαν στη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε ότι ο ίδιος βοήθησε ώστε να πάνε στη Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία.

«Όλα τα στοιχεία που χρησιμοποίησε η δικαιοσύνη για την παραπομπή Τσοχατζόπουλου προέκυψαν με πρωτοβουλία του», σημείωσε.

Όσον αφορά την λήψη νέων μέτρων τον Ιούνιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραδέχτηκε ότι αυτά είναι αναπόφευκτα, αλλά όπως είπε «προτείνουμε αυτό να γίνει σε τρία χρόνια και όχι σε δύο, χωρίς οριζόντιες περικοπές» μισθών και συντάξεων. Κάλεσε δε όσους λένε ναι στην Ευρώπη αλλά «όχι στις απαραίτητες αλλαγές» να τοποθετηθούν αν εγγυώνται ότι τον Ιούνιο θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν κατά του πρώτου Μνημονίου, αλλά όπως είπε «το βάρος που σήκωσε το ΠΑΣΟΚ ήταν δυσανάλογο και δεν έπρεπε να το είχαμε σηκώσει μόνοι μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ