Απίστευτο: Αμερικανοί πολίτες κάνουν έρανο για να χτιστεί το... τείχος του Τραμπ! [εικόνες] - iefimerida.gr

Απίστευτο: Αμερικανοί πολίτες κάνουν έρανο για να χτιστεί το... τείχος του Τραμπ! [εικόνες]

Eνα από τα συνοριακά σημεία που θα καλύψει το τείχος / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια από τις πιο ασυνήθιστες καμπάνιες συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding), που στοχεύει να υλοποιήσει το... «μεγαλειώδες» ρεπουμπλικανικό όραμα του Ντόναλντ Τραμπ για το μεγάλο τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ.

Το αξιοσημείωτο, ωστόσο, δεν είναι τόσο η έμπνευση του αλλόκοτου εγχειρήματος αλλά η ανταπόκριση που έχει μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα, η καμπάνια (ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου) μέσα σε τέσσερις ημέρες έχει συγκεντρώσει πάνω από 2,5 εκατομμύρια δολάρια, από 42.500 δωρεές!

Η σελίδα της καμπάνιας / Πηγή: GoFundMe

Ο στόχος που έχουν θέσει οι δημιουργοί; Το ανώτατο ποσό που δέχεται το gofundme, δηλαδή το 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

Η ιδέα ανήκει στον Μπράιαν Κόλφατζ, έναν φανατικό υποστηρικτή του Τραμπ, ο οποίος υπηρέτησε στο Ιράκ και υπέστη σοβαρό τραυματισμό, με συνέπεια να χάσει άκρα του.

Ο Κόλφατζ ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνηση Τραμπ και πως έφτιαξε τη σχετική σελίδα και την καμπάνια καθώς «ο πρόεδρος Τραμπ είχε υποσχεθεί ότι θα χτίσει το ΤΕΙΧΟΣ. Και όπως έκανε με κάθε άλλη υπόσχεσή του μέχρι τώρα, το πρότζεκτ του τείχους πρέπει να πραγματοποιηθεί».

Η σελίδα που έφτιαξε ο Κόλφατζ στο gofundme καλεί κάθε έναν από τα 63 εκατομμύρια ψηφοφόρων του Ντόναλντ Τραμπ να συνεισφέρει. «Αν κάθε ένας από εμάς δώσει 80 δολάρια τότε θα μπορέσουμε να χτίσουμε το τείχος» τονίζει συγκεκριμένα, υπενθυμίζοντας ότι το συνολικό κόστος για το τείχος θα ανέλθει στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

O Μπράιαν Κόλφατζ / Φωτογραφία: Facebook

«Ακόμα κι αν φτάσουμε στα μισά όμως, σημαίνει ότι έχουμε ήδη το μισό τείχος. Μπορούμε να το κάνουμε και αυτό» προσθέτει ο Κόλφατζ.

Παρότι αρνήθηκε συνεργασία με τον Τραμπ, ο Κόλφατζ υποστήριξε ότι έχει επικοινωνία με τον Λευκό Οίκο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κάθε σεντ από τις δωρεές θα χορηγηθεί για τη δημιουργία του τείχους.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2017, ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για την έναρξη της διαδικασίας κατασκευής του τείχους, θέτοντας το κόστος στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, με συνέπεια να βρει αντίθετους τους Δημοκράτες αλλά και ορισμένους Ρεπουμπλικανούς.

Ο «κλήρος» πέφτει ξανά στο Κονγκρέσο που αύριο, Παρασκευή, θα αποφασίσει για τις αποδεσμεύσεις κονδυλίων, μεταξύ των οποίων και για το... τείχος.

Να σημειωθεί ότι η σελίδα του Κόλφατζ στο Facebook δέχεται ταυτόχρονα καταιγισμό μηνυμάτων από βετεράνους και πολίτες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να διατεθούν για άλλους σκοπούς (περίθαλψη βετεράνων, αστέγων κ.λπ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ