Super League: Οριστική αναβολή στην αγωνιστική του Σαββατοκύριακου -Ξεκίνησαν αποχή οι διαιτητές - iefimerida.gr

Super League: Οριστική αναβολή στην αγωνιστική του Σαββατοκύριακου -Ξεκίνησαν αποχή οι διαιτητές

Ο Θανάσης Τζήλος / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν αλλάζουν την απόφασή τους οι διαιτητές, που αποφάσισαν οριστικά να απέχουν από τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής.

Πλέον, οι αγώνες που ήταν να διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο οδεύουν προς αναβολή.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες ρέφερι που σφυρίζουν στη Super League βρέθηκαν σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΕΠΟ, όπου εμφανίστηκαν αμετακίνητοι στην απόφασή τους να προχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον συνάδελφό τους Θανάση Τζήλο, που χθες Τετάρτη δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα, στη Λάρισα.

«Είναι αδιανόητο να μην μπορούμε να πάμε στις δουλειές μας ή για φαγητό επειδή φοβόμαστε μήπως μας την “πέσουν” και μας χτυπήσουν άσχημα», έλεγαν χθες οι διαιτητές στους παράγοντες της Ομοσπονδίας, αλλά και στον Μέλο Περέιρα, που προσπάθησαν να τους μεταπείσουν.

Μάλιστα, σήμερα εξέδωσαν και ανακοίνωση: «Οι διαιτητές και βοηθοί της 1ης κατηγορίας μετά την άνανδρη επίθεση κατά του συναδέλφου του Θανάση Τζήλου εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους αλλά και την αγανάκτηση που έχει συσσωρευτεί μετά από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά προσώπων που υπηρετούν τη διαιτησία. Ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράσταση στον άξιο συνάδελφό μας απέχουμε από τις αγωνιστικές δραστηριότητες μέχρι νεωτέρας. Ευχόμαστε στον συνάδελφο περαστικά, είμαστε όλοι δίπλα του και απέναντι σε όσους προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν.
Διαιτητές και βοηθοί 1ης κατηγορίας».

Η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA, αρμόδια για την παρακολούθηση της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την επίθεση στον διαιτητή, Αθανάσιο Τζήλο. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, αρμόδια για την παρακολούθηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη και βίαιη επίθεση εναντίον του Έλληνα διαιτητή κ. Αθανάσιου Τζήλου. Αναμένουμε ότι θα διεξαχθούν εμπεριστατωμένες έρευνες από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα για να διαπιστωθούν οι λόγοι πίσω από αυτή την επίθεση και να προσαχθούν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη. Επιπλέον, και όπως υπογράμμισε η FIFA νωρίτερα φέτος, είναι ζωτικής σημασίας όλα τα αρμόδια όργανα να αναλάβουν άμεση και κατάλληλη δράση για την εξάλειψη όλων των μορφών βίας που συνδέονται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας συμπάθεια για τον κ. Τζήλο και την οικογένειά του, κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου, και να του ευχηθούμε γρήγορη ανάκαμψη. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους όρους εντολής της FIFA, η Επιτροπή Παρακολούθησης θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα βρίσκεται σε επαφή με τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα της FIFA και, μεταξύ άλλων, θα αναφέρει διαρκώς στη FIFA και την UEFA.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Super League διαιτητές τζηλος αναβολή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ