Μαρόκο: Ιχνη τρομοκρατίας πίσω από τη δολοφονία των δύο τουριστριών -Στο μικροσκόπιο ανατριχιαστικό βίντεο αποκεφαλισμού - iefimerida.gr

Μαρόκο: Ιχνη τρομοκρατίας πίσω από τη δολοφονία των δύο τουριστριών -Στο μικροσκόπιο ανατριχιαστικό βίντεο αποκεφαλισμού

Αστυνομικοί και ιατροδικαστές στο σημείο όπου βρέθηκαν άγρια δολοφονημένες οι δύο κοπέλες (Φωτογραφία: 2M via AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως τρομοκρατική επίθεση μάλλον, παρά ως έγκλημα με σεξουαλικά κίνητρα αντιμετωπίζουν οι μαροκινές Αρχές την πρόσφατη άγρια δολοφονία δύο σκανδιναβών τουριστριών στην οροσειρά του Άτλαντα.

Οι αιμοδιψείς δολοφόνοι τράβηξαν μάλιστα κι ένα αποκρουστικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα και δείχνει, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, μια γυναίκα να ουρλιάζει καθώς ένας από τους δράστες της κόβει το λαιμό μ’ ένα κουζινομάχαιρο. Σύμφωνα με ντόπιους ένα από τα θύματα βρέθηκε μέσα στο αντίσκηνο, όπου είχαν κατασκηνώσει και το άλλο απ’ έξω. Το ένα ήταν αποκεφαλισμένο και το άλλο έφερε ένα μεγάλο τραύμα στο λαιμό.

Η ,μητέρα της Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν από τη Δανία είπε ότι η οικογένεια είναι συντετριμμένη (Φωτογραφία: Facebook)

Τουρίστες ανακάλυψαν τις σορούς της 24χρονης Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν από τη Δανία και της 28χρονης νορβηγίδας Μάρεν Γιούλαντ τη Δευτέρα και ειδοποίησαν την αστυνομία, που συνέλαβε έναν ύποπτο και έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τριών άλλων.

Η νορβηγίδα Μάρεν Γιούλαντ σπούδαζε ξεναγός (Φωτογραφία: Facebook)

Και οι τέσσερις είχαν ορκιστεί πίστη και αφοσίωση στο «Iσλαμικό Κράτος», σύμφωνα με πηγές που μίλησαν σε νορβηγικά ΜΜΕ, επιβεβαιώνοντας την ανακοίνωση του εισαγγελέα του Ραμπάτ ότι ο μοναδικός έως τώρα συλληφθείς έχει διασυνδέσεις με τρομοκρατική οργάνωση. Σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media ένας άνδρας ακούγεται να λέει στα γαλλικά: «Αυτό είναι για τη Συρία, να τα κεφάλια των Θεών σας».

Υπάλληλοι του ξενοδοχείου όπου είχαν καταλύσει οι δύο κοπέλες στην πρωτεύουσα του Μαρόκου, είπαν ότι στην παρέα τους ήταν κι άλλα τρία κορίτσια κι ότι εθεάθησαν με ντόπιους προτού ξεκινήσουν την εκδρομή στα βουνά, ενώ ντόπιοι ανέφεραν ότι είδαν τρεις «άστεγους» να κατασκηνώνουν κοντά στις δύο σκανδιναβές τουρίστριες.

Μαρόκο: Ιχνη τρομοκρατίας πίσω από τη δολοφονία των δύο τουριστριών -Στο μικροσκόπιο ανατριχιαστικό βίντεο αποκεφαλισμού | iefimerida.gr 2
Μαρόκο: Ιχνη τρομοκρατίας πίσω από τη δολοφονία των δύο τουριστριών -Στο μικροσκόπιο ανατριχιαστικό βίντεο αποκεφαλισμού | iefimerida.gr 3
Μαρόκο: Ιχνη τρομοκρατίας πίσω από τη δολοφονία των δύο τουριστριών -Στο μικροσκόπιο ανατριχιαστικό βίντεο αποκεφαλισμού | iefimerida.gr 4

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες τριών εκ των τεσσάρων υπόπτων, χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματά τους.

Τις σορούς των δύο γυναικών εντόπισαν τουρίστες, που ειδοποίησαν την αστυνομία (Φωτογραφία: ΑΡ)

Εκπρόσωπος του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι οι δολοφόνοι δεν είχαν τον «επαγγελματισμό» των μελών μεγάλων τρομοκρατικών οργανώσεων κι ότι κατά τη γνώμη του ίσως εμπνεύστηκαν τις αποτρόπαιες ενέργειές τους από την προπαγάνδα του ISIS ή ριζοσπαστικοποιήθηκαν μέσω του Διαδικτύου.

Πάνω από χίλιοι νεαροί Μαροκινοί έχουν ενταχθεί σε εξτρεμιστικές ομάδες στη Μέση Ανατολή, αλλά το Μαρόκο δεν έχει γνωρίσει σε μεγάλη κλίμακα επιθέσεις ισλαμιστών, όπως άλλες χώρες της Βόρειας Αφρικής. Η τελευταία βομβιστική επίθεση έγινε τον Απρίλιο του 2011 σε ρεστοράν του Μαρακές, όπου είχαν σκοτωθεί 17 άνθρωποι. Ωστόσο, οι Αρχές της χώρας έχουν εντείνει τις προσπάθειες αντιμετώπισης εξτρεμιστικών οργανώσεων με τη δημιουργία προ τριετίας μιας ντόπιας εκδοχής του FBI, που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να εξαρθρώσει 57 πυρήνες.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ