H Prada αποσύρει προϊόντα της ύστερα από την κατακραυγή για ρατσιστικά στερεότυπα [εικόνα & βίντεο] - iefimerida.gr

H Prada αποσύρει προϊόντα της ύστερα από την κατακραυγή για ρατσιστικά στερεότυπα [εικόνα & βίντεο]

Οι φιγούρες της Prada που εξόργισαν το διαδίκτυο / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δημόσια απολογία οδήγησε τον κολοσσό Prada η κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μια φιγούρα – κούκλα που εμφανίστηκε στις βιτρίνες της και παραπέμπει στη ρατσιστική μέθοδο μακιγιάζ “blackface”.

Το “blackface” ήταν μια μορφή μακιγιάζ -στον 19ο και 20ο αιώνα- για λευκούς ηθοποιούς που υποδύονταν αφροαμερικανούς, η οποία ανακύκλωνε «σκοτεινά» στερεότυπα από την εποχή των διακρίσεων και έχει χαρακτηριστεί ως άκρως ρατσιστική από την Αφροαμερικανική κοινότητα.

Το χαρακτηριστικό μακιγιάζ τύπου "blackface" / Φωτογραφία: Facebook

Υστερα από πλήθος καταγγελιών, σε βάρος της εταιρείας, το γραφείο Τύπου του ομίλου Prada εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι οι επίμαχες φιγούρες είναι «δημιουργήματα φαντασίας και δεν έχουν καμία αναφορά στον πραγματικό κόσμο, και σίγουρα όχι στο “blackface”».

Prada apologizes for creating a ‘racist, insensitive’ figurine pic.twitter.com/gxmU5hMV5f

Η Prada διευκρινίζει ότι δεν είχε «την πρόθεση να προσβάλει τον οποιονδήποτε και δηλώνουμε την αποστροφή μας σε κάθε μορφή ρατσισμού. Σε αυτή την κατεύθυνση θα αποσύρουμε όλους τους χαρακτήρες από τις βιτρίνες μας και την κυκλοφορία των καταστημάτων μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Prada
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ