Yπερπτήση δύο τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Καστελόριζο - iefimerida.gr

Yπερπτήση δύο τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Καστελόριζο

Τουρκικά μαχητικά F-16
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα επίδειξη προκλητικότητας από την Τουρκία.

Δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Καστελόριζο. Συγκεκριμένα, σήμερα, δύο τουρκικά μαχητικά F-16 μπήκαν στις 8:42 στο FIR Αθηνών, στις 8:43 πραγματοποίησαν χαμηλή πτήση σε ύψος 4 χιλιάδες πόδια πάνω από το Κασστελόριζο και αποχώρησαν από το FIR Αθηνών στις 8:44.

H υπερπτήση έγινε μόλις λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, από την ακριτική Μεγίστη, όπου διανυκτέρευσε, και τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, μόλις 1 χλμ. από το έδαφος!

Η νέα πρόκληση έρχεται μετά τις δηλώσεις αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος διεμήνυσε στην Τουρκία: «Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση».

Αργότερα, ανάλογο μήνυμα είχε στείλει και ο Πάνος Καμμένος, που βρισκόταν στην ακριτική περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου, τονίζοντας ότι «εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καστελόριζο παραβιάσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ