Εληξε το θέμα Καββαδία-Γρηγοράκου για το «τσόκαρο» -Ζήτησε συγγνώμη ο βουλευτής της ΔΗΣΥ - iefimerida.gr

Εληξε το θέμα Καββαδία-Γρηγοράκου για το «τσόκαρο» -Ζήτησε συγγνώμη ο βουλευτής της ΔΗΣΥ

Αννέτα Καββαδία -Λεωνίδας Γρηγοράκος /Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δύο γραμμές εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας όπου συζητήθηκε το μεσημέρι η πρόταση παραπομπής του Λεωνίδα Γρηγοράκου μετά από επιστολή που έστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία στον πρόεδρο της Βουλής.

Η υπόθεση αφορούσε την έντονη αντιπαράθεση που είχαν οι δύο βουλευτές την πρώτη μέρα συζήτησης του προϋπολογισμού. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος έστειλε υπόμνημα στην επιτροπή περιγράφοντας πώς έγινε το περιστατικό.

«Ενώ, λοιπόν, ο κ. Σκανδαλίδης απαντούσε στον κ. Τσακαλώτο, ευρισκόμενος πίσω από τον κ. Σκανδαλίδη άκουσα και στη συνέχεια είδα τη συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ κα Αννέτα Καββαδία, να έχει υψώσει το χέρι της προς την κατεύθυνση του ομιλούντος κ. Σκανδαλίδη και με οργίλο ύφος να λέει επί λέξει «Κάτσε κάτω ρε γελοίε. Τα ίδια με τον Βενιζέλο λες».

Η απρόκλητη και προσβλητική λεκτική επίθεση της κας Καββαδία προς τον συνάδελφό μου με εξόργισε... Απώλεσα προς στιγμήν την ψυχραιμία μου και απευθυνόμενος προς την κα Καββαδία της είπα «Πώς μιλάς εσύ έτσι για τέτοιους κοινοβουλευτικούς άνδρες! Κάτσε κάτω τσόκαρο».

Αντιλαμβανόμενος αμέσως ότι παρεκτράπηκα, ζήτησα να διαγραφούν οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί από τα πρακτικά και βέβαια στη συνέχεια αναγνώρισα δημόσια το λάθος μου και ζήτησα συγγνώμη».

Ωστόσο από την πλευρά της η κ. Καββαδία από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει ότι πρώτος ξεκίνησε ο κ Γρηγοράκος απευθύνοντας της τη συγκεκριμένη φράση και εκείνη στη συνέχεια του είπε «σαν δεν ντρέπεσαι. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι».

Στην αρχή της συνεδρίασης η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι πολιτικά μη ορθές. Ομως είπε, «αφού ο κ.Γρηγοράκος ζήτησε συγγνώμη το θέμα να κλείσει εδώ».

Ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα την θέση του προέδρου κατέλαβε ο κ. Κουράκης ο όποιος διατύπωσε διαφορετική θέση από την κ. Χριστοδουλοπούλου, ζητώντας να επιβληθούν κυρώσεις στον κ. Γρηγοράκο από το Νίκο Βούτση λέγοντας ότι «τα γεγονότα αυτά είναι απαράδεκτα και πρέπει να ζητήσουμε από τον πρόεδρο της Βουλής να επιβάλει κυρώσεις» .

Η αλλαγή στάσης από τον κ. Κουράκη στην πρόταση Χριστοδουλόπουλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Δημοκρατική Συμπαράταξης, οι βουλευτές της οποίας μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και την Ενωση Κεντρώων ανέφεραν ότι την αντιπαράθεση ξεκίνησε πρώτη η κ. Καββαδία και ζήτησαν εάν τελικώς γίνει δεκτή η πρόταση Κουράκη να κληθούν μάρτυρες βουλευτές προκειμένου να καταθέσω για το περιστατικό.

Μάλιστα ανάφεραν ότι θα πρέπει να εξεταστούν και αντίστοιχες συμπεριφορές υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ κατά βουλευτών της Δημοκρατική Συμπαράταξης θυμίζοντας ότι στις 18/03/2018 ο Βασίλης Κεγκέρογλου είχε στείλει επιστολή στον Νίκο Βούτση με την οποία τον ενημέρωνε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην εξεταστική επιτροπή γα την υγεία αναφερόμενος στην Εύη Χριστοφιλοπούλου είχε πει «Αυτά που λες είναι γελοία, να πάρεις φάρμακα» .

Μετά την έντονη αντίδραση της Δημοκρατική Συμπαράταξης ο κ. Κουράκης εμφανίστηκε να υποχωρεί και την λύση με συμβιβαστική πρόταση έδωσε ο πρώην Υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς ο οποίος αν και χαρακτήρισε αντικοινοβουλευτική την συμπεριφορά Γρηγοράκου πρόσθεσε ότι μετά την συγγνώμη που ζήτησε το θέμα διευθετήθηκε εντός κοινοβουλίου. Κατά συνέπεια η επιτροπή δεν θα εισηγηθεί στον πρόεδρο της Βουλής να επιβάλει κυρώσεις στον βουλευτή της Δημοκρατική Συμπαράταξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ