Τα Mεζεκλίκια της Λαχαναγοράς: Γιατί όλοι μιλάνε γι' αυτό το μεζεδοπωλείο στην καρδιά του Ρέντη - iefimerida.gr

Τα Mεζεκλίκια της Λαχαναγοράς: Γιατί όλοι μιλάνε γι' αυτό το μεζεδοπωλείο στην καρδιά του Ρέντη

Γεύσεις από όλη την Ελλάδα στα «Μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο φίλοι και συνεργάτες χρόνια, ο Γιάννης Χριστόπουλος και ο Πέτρος Μαρτσούκος, είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν ένα παντοπωλείο-εστιατόριο μέσα στη Λαχαναγορά του Ρέντη, όπου μπορείτε όχι μόνο να αγοράσετε προϊόντα για το σπίτι, αλλά και να γευτείτε υπέροχες συνταγές με ένα ποτήρι κρασί ή τσίπουρο.

Και οι δύο δραστηριοποιούνται στην Αγορά- ο Πέτρος ασχολείται με φρούτα και λαχανικά, ο Γιάννης με τα χρηματοοικονομικά- οπότε αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτό τον χώρο, σκεπτόμενοι ότι υπήρχε έλλειψη από μια τέτοιου είδους επιχείρηση.

Η Κεντρική Αγορά είναι ένας χώρος με μεγάλη ιστορία, οπότε μια επίσκεψη στα Μεζεκλίδικα αξίζει για πολλούς λόγους. Δημιουργήθηκε το 1955 με χρήματα του σχεδίου Μάρσαλ: εδώ στεγαζόταν η Κεντρική Κρεαταγορά μέχρι το 2000, οπότε κι έκλεισε με αποτέλεσμα τα κτίρια να μένουν ανεκμετάλλευτα και χωρίς κάποια εμπορική δραστηριότητα. Το 2010, με το σχέδιο ανάπλασης, ξαναπήρε ζωή και άνοιξαν καταστήματα που απευθύνονται σε κοινό λιανικής. Ο Πέτρος και ο Γιάννης ανακαίνισαν τον χώρο με έξυπνα υλικά (σίδερο και ξύλο) και μια νοσταλγική διάθεση.

«Στόχος μας είναι να φιλοξενήσουμε ελληνικά προϊόντα που δύσκολα θα βρει κανείς, σε ανάλογα μαγαζιά στη Αθήνα, γι’ αυτό και συνεργαζόμαστε με τον Μιράν που μας εξασφαλίζει μια μεγάλη ποικιλία από τυριά και αλλαντικά για να απολαύσετε επί τόπου ή να πάρετε για το σπίτι» δηλώνει οι ίδιοι.

Γνωρίστε τις γεύσεις του παντοπωλείου-εστιατορίου της Λαχαναγοράς του Ρέντη και δείτε φωτογραφίες, στο bovary.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ