Η τριήρις «Ολυμπιάς» με τη φλόγα, δεν θα πλεύσει τελικά στον Τάμεση - iefimerida.gr

Η τριήρις «Ολυμπιάς» με τη φλόγα, δεν θα πλεύσει τελικά στον Τάμεση

βαρκάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν θα κάνει τελικά... βαρκάδα στον Τάμεση η ολυμπιακή φλόγα με την αρχαιοελληνικού τύπου τριήρη για λόγους ασφαλείας.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την συμμετοχή 170 από τους καλύτερους κωπηλάτες του Putney για να οδηγήσουν ένα πιστό αντίγραφο της αρχαιοελληνικής τριήρους «Ολυμπιάς», η οποία συμμετείχε στην ναυμαχία της Σαλαμίνας κατά των Περσών το 480 πΧ. στον Τάμεση, στις 27 Ιουλίου 2012, κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης.

Η «Ολυμπιάδα» θα ξεκινούσε τον πλου της από την Γέφυρα του Λονδίνου, αφότου παραλάμβανε την φλόγα από την βασιλική φορτηγίδα και θα διέσχιζε τον Τάμεση προς το Ολυμπιακό Στάδιο στο Στράτφορντ ώστε να ανάψει τον βωμό κηρύσσοντας την έναρξη των 30ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Ωστόσο, το σχέδιο..ναυάγησε καθώς οι διοργανωτές ήταν ανήσυχοι για το γεγονός ότι το θέαμα της «Ολυμπιάδας» στον Τάμεση θα γίνει τόσο πολύ δημοφιλές, που θα μπορούσε να προκαλέσει κινδύνους για την ασφάλεια του κόσμου με το ενδεχόμενο ακόμη και να δουν ανθρώπους να πέφτουν από τις γέφυρες. .

Επίσης, η απόφαση αυτή είχε πυροδοτήσει διπλωματική κρίση με την ελληνική κυβέρνηση και εξόργισε το Ελληνικό Ναυτικό.

Σε ηλεκτρονικό του μήνυμα στους Financial Times, ο Μάρτιν Γκριν, επικεφαλής των τελετών της Επιτροπής Διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ανέφερε ότι «υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες από τις υπηρεσίες μεταφορών και ασφαλείας της βρετανικής πρωτεύουσας, ότι η τριήρης θα προκαλέσει κοσμοσυρροή κατά μήκος του Τάμεση, κατά την μεταφορά της ολυμπιακής φλόγας»

«Είναι εμφανές ότι ένα πλεούμενο όπως η τριήρης έχει την μεγαλύτερη πιθανότητα να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου και είναι ένας κίνδυνος τον οποίο αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να διαχειριστούμε», προσθέτει.

Χθες, οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν ότι δεν «ήταν δυνατό» για την τριήρη να συμπεριληφθεί στα σχέδια για την τελετή έναρξης, προσθέτοντας ότι δεν είχε ποτέ επιβεβαιωθεί ότι θα ήταν οριστικά η ατραξιόν της πομπής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ